Bárta: To je tvoje vizitka, Nečasi. Hazard, drogy, alkohol, ČR skončila první v žebříčku neřestí

30.06.2013 11:17

Hořký punkt za vládnutím Petra Nečase napsala kromě ÚOOZ také agentura Bloomberg. Česká republika se podle její analýzy ocitla na samém vrcholu žebříčku nejvíce neřestných zemí světa. Pořadí sestavili s ohledem na konzumaci alkoholu, cigaret a drog a na rozšíření hazardu

Bárta: To je tvoje vizitka, Nečasi. Hazard, drogy, alkohol, ČR skončila první v žebříčku neřestí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Základem statistiky se stala průměrná spotřeba alkoholu a cigaret na obyvatele starší 15 let, roční spotřeba drogového mixu složeného z amfetaminu, marihuany, kokainu, extáze a opiátů včetně léků a celkový roční obrat hazardních her v poměru k hrubému domácímu produktu.

Česká republika získala 64,5 bodu. Na prvním místě je s poměrně velkým odstupem před druhým Slovinskem (58,8) a třetí Austrálií (55,8). V žádné z dílčích kategorií ovšem Česko v čele žebříčku není. Ve spotřebě alkoholu je čtvrté, v konzumaci drog šesté, ve spotřebě cigaret deváté a v hazardních hrách 12. Neslavné prvenství má ovšem podle agentury Bloomberg Česká republika v dílčí kategorii konzumace marihuany, v konzumaci extáze je za Austrálií druhá.

Miloš Zeman vyhodí Kalouska, Ministerstvo financí začne respektovat zákon a Ústavní soud – následně dojde k principiálnímu omezení hazardu, který s sebou obnáší nejenom plné spektrum klasických neřestí, nýbrž i lichvu a všude přítomnou kriminalitu – a náš národ se postupně, malými krůčky začne opět stavět na nohy. Je to prosté a jasné: vše se vším souvisí a není kroku bez následků. Nedoufejme, trvejme na tom, aby kroky nové vlády již nikdy nešly stejnou cestou, jaké se dopustila vláda předchozí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice