Bárta: Tragédie VV? A co schůzka s Langerem, pane Babiši. Unipetrol nic?

18.09.2013 15:18

Přestože kandiduji za Úsvit, jsem stále předsedou Věcí veřejných, a nemůžu si tak dovolit nereagovat na invektivy šéfa ANO Andreje Babiše v dnešním Právu.

Bárta: Tragédie VV? A co schůzka s Langerem, pane Babiši. Unipetrol nic?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Nepopírám, že Věci veřejné udělaly spoustu chyb, ostatně nikdo učený z nebe nespadl, nikdy ale nepřestanu opakovat, jak si Kalousek s Nečasem VV rozparcelovali a jak se Kočí přiznala, že má „120 mega na účtu“. Peníze bohužel zkazily hodně lidí i politiků z jiných stran, o tom pan Babiš musí něco vědět. Jak jinak si vyložit, že garnitura ČSSD pustila jeho Agrofert do druhého kola privatizace Unipetrolu, když Babiš, coby vítěz prvního kola za chemičku vůbec nezaplatil.

Jak jinak si vyložit, že sněmovní vyšetřovací komise v čele s komunistou Josefem Hojdou neshledala při privatizaci žádná pochybení. 

Tato politická tragédie byla zažehnána v zárodku, ale asi jen pan Babiš ví, coby hlavní svědek v kauze Unipetrol, co tenkrát řešil na schůzce s Ivanem Langerem. Asi jen pan Babiš ví, jak přinutit Poslaneckou sněmovnu, aby mimořádně zasedla den před volbami a přehlasovala prezidentovo veto o biopalivech. To musí být obrovská motivace...  

Lékem na tento nezdravý lobbing a eliminaci tlaků je prostě změna systému na přímou demokracii s odvolatelností politiků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích