Bělobrádek (KDU-ČSL): Vidíme lidi, ne čísla

04.09.2013 6:41

Nic není falešnějšího než statistika. Pravice i levice se předhánějí v tom, aby na číslech dokázaly, že ti druzí jsou horší než oni. KDU-ČSL se nehodlá těchto statistických závodů účastnit. Pro nás je důležitý člověk, ne čísla. A tím nejdůležitějším ekonomickým číslem je pro nás počet zaměstnaných.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Vidíme lidi, ne čísla
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Počet pracovních míst nelze nijak zfalšovat, na rozdíl od čísel nezaměstnanosti, kde lze její výši zvyšovat či snižovat podle zvolené metodiky. Na tom, zda ekonomika vytváří, či nevytváří nové pracovní příležitosti, se pozná, zda je hospodářská politika úspěšná, či nikoli. A koneckonců lidé sami poznají, zda práce je, nebo není.

Rating, kterým se ohání ODS a TOP09, je jistě důležité číslo, ale lidé se ho nenajedí. Totéž platí o hospodářském růstu, jímž se zaklíná levice - již jsme zažili, že i při rostoucí ekonomice stoupal počet lidí bez práce. KDU-ČSL je přesvědčena, že odpovědná vláda má hlídat jak rating, tak růst i deficit. Ale skládat účty občanům má hlavně z toho, zda vytváří podmínky pro růst počtu pracovních míst.

Splnění tohoto cíle znamená dát do pořádku stát, zlepšit podmínky pro podnikání, podpořit smysluplné veřejné investice a fungování pracovního trhu a klást důraz na vzdělání, které lidé uplatní v praxi. To je politika, kterou bude KDU-ČSL prosazovat.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…