Bělobrádek (KDU-ČSL): Vláda ekonomicky selhala

23.08.2013 8:22

Svět není černobílý a neskládá se z levice a pravice.

Bělobrádek (KDU-ČSL): Vláda ekonomicky selhala
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Proč vládla pravice? Protože hlavním tématem doby je ekonomika. A proč má do vlády našlápnuto levice? Protože TOP09 a ODS selhaly v tom, v čem měly nad ČSSD a KSČM jasně dominovat: ve schopnosti nasměrovat zemi na cestu k prosperitě. A to je přesně to, co KDU-ČSL ve volbách nabídne voličům,zklamaným bývalou vládou.

Nebudeme strašit diktátorem Zemanem, ani návratem komunistů k moci. Místo toho chceme pozitivně oslovit voliče zejména naším ekonomickým programem a řešením krize.

Mnozí se nám snaží namluvit, že jsou zde pouze dvě možnosti. Buď momentálně neúspěšná a zdiskreditovaná pravice pod vedením Miroslava Kalouska. Nebo prokomunistická levice pod vedením Bohuslava Sobotky. Ve skutečnosti je zde třetí možnost: KDU-ČSL coby odpovědná a solidární křesťanská demokracie ve stylu německých či rakouských lidovců.

Momentálně nejúspěšnější zemí EU při řešení krize je Německo, kde se uplatňují umírněně středopravicové recepty CDU-CSU. Jsou to recepty odpovědné jak ke státním financím a trhu práce, tak solidární k rodinám s dětmi, zdravotně postiženým a seniorům.

Toto je i náš přístup. Stručně řečeno: ani zadlužování budoucnosti, ani odírání potřebných.

Jde to, ne že ne. Nebudeme ve volbách nabízet obraz nepřítele. Nabídneme silnou českou ekonomiku. Jste zklamaní TOP09 a ODS a nechcete ve vládě komunisty? Zkuste lidovce, jsou jiní.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…