Bendl: Tajná schůzka ČSSD a KSČM? I kvůli tomu s levicí nechceme mít nic společného

24.10.2013 16:25

Po víkendu jsem v reakci na mediální dezinterpretaci vystoupení Martina Kuby v Partii na TV Prima jasně řekl, že ODS si koalici s žádnou z levicových stran nedovede představit.

Bendl: Tajná schůzka ČSSD a KSČM? I kvůli tomu s levicí nechceme mít nic společného
Foto: red
Popisek: Petr Bendl

Jde to zcela proti našemu programu a těžko si můžeme porozumět s někým, kdo odmítá podpořit prostou pravdu, že pracovitost se musí vyplatit a ne každého kdo je úspěšný ještě trestat vyšším zdaněním.

V luxusní restauraci AvantGarde v Praze se v úterý odpoledne sešly špičky ČSSD a KSČM. Včetně Bohuslava Sobotky, který se nedávno Michalu Haškovi (který mu na tomto jednání byl za sekundanta) posmíval, že v takto luxusních podnicích moc voličů ČSSD nenajde. Voliči KSČM by asi byli ještě překvapenější, do jakých prostor chodí jejich předáci jednat, ale ti budou stejně volit ukázněně, tak co by se Vojtěch Filip s Miloslavou Vostrou nervovali.

Obě strany sice tvrdí, že jednaly pouze o postupu ve věci církevních restitucí, ale s ohledem na to, za jak konspiračních podmínek se jednání odehrávalo (do uzavřeného salónku podle novinových zpráv dorazili každý zvlášť a jiným vchodem) se dá očekávat, že se zde nejspíš konaly předvolební námluvy. Bohuslav Sobotka už si nejspíš spočítal, že po volbách s ním nikdo jiný nepůjde (možná kromě Babiše, před jehož Věcmi veřejnými II. jej nejspíš varují poslední zbytky politické soudnosti), tak se s nimi snaží dohodnout ještě před volbami, než po nich vezme vyjednávání do ruky hradní pán.

Jen nás to utvrzuje v tom, že s levicí skutečně nechceme mít za žádnou cenu nic společného. Současná ČSSD představuje dvě frakce, které se přetahují o to, kdo komunistům nabídne více a to je pravicovým ideálům na hony vzdálené. Naší cestou zůstává i nadále hájit a zastávat se pracovitých a schopných lidí, proti téhle levicové frontě, která už si v prostředí nepříliš levicovém pyšně dělí kořist.

Petr Bendl

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Bendl

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…