Beneš (KSČM): Vláda padla, vláda padla, kdopak nám ji postaví?

09.07.2013 12:22

Tak to vypadá, že vládu diletantů vystřídá vláda odborníků. Je sice značně nestandardní, aby vládu sestavoval někdo s vědomím, že nebude mít žádnou podporu v Poslanecké sněmovně, jenže ani situace, do jaké nás dostala Nečasova vláda, není právě standardní!

Beneš (KSČM): Vláda padla, vláda padla, kdopak nám ji postaví?
Foto: kscm.cz
Popisek: Stínový ministr KSČM pro resort místního rozvoje František Beneš

Upřímně řečeno, pokud si mám vybrat vládu odborníků bez podpory sněmovny, nebo vládu bez podpory občanů, opřenou minimálně o přeběhlíky a strany bez programu, bez volebního zisku, v horším případě – jak naznačují orgány činné v trestním řízení – vládu postavenou na korupci, není co řešit. Konečně, nemáme co ztratit. 
 
Žádná vláda nebude horší než stávající kabinet - naštěstí již v demisi! Ani dojímající starost pana Kalouska o hrozbu rozpočtového provizoria nepovažuji za opodstatněnou. Vyloučit se to nedá, ale určitě to není hotová věc, jak se nám pravicové strany snaží sebejistě namluvit. Rusnokova vláda asi nebude předkládat rozpočet. V případě předčasných voleb na podzim o něm budou hlasovat až nově zvolení poslanci. Záleží na tom, jak kvalitně bude rozpočet sestaven a opravdu nelze předpokládat, že by byl horší než od »nejlepšího ministra financí« Miroslava Kalouska.
 
Fascinuje mě, jak najednou všichni vědí, že máme problémy, které je třeba řešit. Konečně na to ODS, TOP 09 a LIDEM přišly. Jenže vláda na tomto koaličním půdorysu nic řešit nebude. Až dosud měla dost starostí sama se sebou, se svými skandály a snahou o udržení. Dá se předpokládat, že bude přibývat obviněných a vláda už nebude dělat nic jiného, než bojovat o přežití. To v té lepší verzi. Zatím to málo, co stihli mezi látáním koalice uvést do života, stálo opravdu za to. Namátkou velmi úspěšné sKarty, či 2. důchodový pilíř, o který je také nebývalý zájem. Přesně to ČR potřebuje...
 
Ač jsem ateista, musím si vzpomenout na příslovečné boží mlýny meloucí pomalu, ale jistě. Už došlo i na Karolínu Peake. Předsedkyně nikým nevolené strany se opět dušovala, že nebude podepisovat žádný bianko šek, jenže pár minut na to už měla stará koalice opět 101 věrných. Zbytečně naštěstí! Ohňostroj trapnosti tím ale nekončí. Chvíli po jmenování Jiřího Rusnoka premiérem už LIDEM nevyloučila podporu vládě odborníků. Že by se naše odbornice na obranu, boj s korupcí a jistě mnoho dalších oborů v nějakém křesílku také viděla? Tak všestranná... Být panem Rusnokem, tak to na beton uvážím...
 
Další dobrý důvod, proč stávající vládu co nejrychleji odstavit, je riziko ovlivňování vyšetřování. Z tohoto hlediska by pověření paní Němcové sestavením vlády bylo asi jako udělat kozla zahradníkem. Kdyby měla vládní pravice alespoň špetku soudnosti, musela by sama chtít tuhle tragikomedii co nejrychleji ukončit! Každý poslanec, který se bojí voleb, by měl zpytovat svědomí (má-li vůbec nějaké). Takový zjevně v rozporu s Ústavou nepracoval dle nejlepšího vědomí a svědomí ve prospěch občanů, kteří si ho zvolili.
 
Jan Beneš, předseda Komise mládeže KSČM Plzeňského kraje

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …