Bernášek (ODS): Babiš alias Bureš se vyhnul soudu. Mohl by ho ohrozit

13.10.2013 12:10

Soud v Bratislavě měl včera rozhodovat, zdali miliardář a lídr hnutí ANO 2011 Andrej Babiš byl za komunistů práskačem, tedy aktivním agentem Státní bezpečnosti. Babiš mu to ale znemožnil. K soudu se nedostavil. Minimálně do ledna příštího roku, do kdy je soud odročen, tak má klid.

Bernášek (ODS): Babiš alias Bureš se vyhnul soudu. Mohl by ho ohrozit
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Babišovi se samozřejmě vůbec nehodí do krámu, aby soud nyní posuzoval míru jeho aktivní spolupráce se Státní bezpečností. Kandiduje ve volbách, které se konají za dva týdny, a proto potřebuje u veřejnosti vzbudit dojem, že je vhodnou novou alternativou. Ale není. Podle slovenského Ústavu paměti národa měl bývalý komunista Babiš v 80. letech jako pracovník podniku zahraničního obchodu Petrimex být nejdříve důvěrníkem a posléze i agentem StB. Toto podezření tak i kvůli včerejšímu odročení soudu, zapříčiněného samotným Babišem, trvá. Stále tak hrozí nebezpečí, že lidé, kteří ve volbách svým hlasem podpoří Andreje Babiše, možná podpoří aktivního spolupracovníka komunistické Státní bezpečnosti.
 
Jsem přesvědčený, že nikdo by s takovým podezřením nejen neměl získat od voličů podporu, ale vůbec by se o ní neměl ucházet. Není totiž důvěryhodný a stejně tak i jeho hnutí ANO 2011, které ho i přes tento velký nevyřešený problém ustanovilo svým lídrem. A je vůbec otázkou, zda na základě dnes platného lustračního zákona by pan Babiš (Bureš) obdržel lustrační osvědčení a mohl tak vykonávat vyšší funkce ve státní správě.

Ing. Miroslav Bernášek
místopředseda oblastního sdružení
náměstek primátora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.