Blažek (TOP 09): Nových stran je jako hub po dešti. Komu to pomůže?

09.09.2013 5:28

S novými politickými hnutími a stranami se roztrhl pytel. Doslova zaplevelují českou politickou scénu. Voliči, vyber si. Za následek to bude mít silnou nestabilitu celého prostředí.

Blažek (TOP 09): Nových stran je jako hub po dešti. Komu to pomůže?
Foto: top09.cz
Popisek: Ing. Jiří Blažek, předseda krajské organizace TOP 09 na Vysočině

Staré strany zklamaly, vytvoříme nové a bude to lepší. Tohle je chybná logika. Zkušenostmi s novými stranami máme. Vzpomeňme si na Věci veřejné – nová strana, která si získala své voliče. Nakonec se z ní vyloupla životaneschopná organizace, kterou navíc řídil (a stále řídí) korupčník Vít Bárta. Z politiky se stalo nečisté prostředí. Nemůžou za to strany, ale lidé, kteří jsou v ní. Tím, že si vytvoříme nové politické strany, nezměníme tvář české politiky. Jen se stane nepřehlednou. Jde především o to, koho si vybereme, aby zastupoval veřejné záležitosti. Komu tedy prospěje mnohost politických subjektů?

A návrat exprezidenta Klause do politiky? Víte, uměním je umět včas odejít. Nechápu dodnes důvody, které vedly Klause k amnestii a už vůbec nechápu jeho trapné pokusy o návrat na politickou scénu. Komu pomůže nová strana v čele s exprezidentem? Ubere pár hlasů pravici. Ale naději na budoucnost má stejnou jako Věci veřejné. Probuďme se, přestaňme intrikařit, hrát si na ublížené a začněme konečně přemýšlet logicky. Vždyť nám jde o naši budoucnost.

Ing. Jiří Blažek

  • TOP 09
  • Krajský předseda TOP 09 Vysočina
  • mimo zastupitelskou funkci

reklama

autor: TOP 09

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

12:05 Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

Moravskoslezský kraj opět podpořil slevové karty pro seniory a rodiny s dětmi. Senior Pas a Rodinné …