Březina (KDU-ČSL): Zájmy českého zemědělství ochráněny

22.11.2013 5:29

K novým pravidlům společné zemědělské politiky.

Březina (KDU-ČSL): Zájmy českého zemědělství ochráněny
Foto: red
Popisek: Europoslanec Jan Březina

Nová pravidla společné zemědělské politiky, o kterých dnes hlasuje Evropský parlament, jsou výhrou pro české zemědělce. Nový systém zemědělských dotací  je spravedlivější  a odstraňuje diskriminaci, které byli vystaveni zemědělci z nových členských států včetně těch českých. V systému rovných podmínek budou mít čeští zemědělci šanci prokázat, že jsou konkurenceschopní jak kvalitou produkce, tak pokud jde o náklady. Z pohledu České republiky je zásadní, že v porovnání s původními drastickými návrhy dojde pouze k symbolickému krácení dotací pro velké zemědělské podniky. V tvrdém střetu s rovnostářskou Evropskou komisí a jižanskou lobby bojující za drobné farmáře a malé farmy tak byly zájmy českého zemědělství úspěšně ochráněny.

Konec kvót na mléko (2015) a cukr (2017) znamená konec cenové regulace, a tedy deformace trhu odměňující spekulanty a trestající ty, kteří jsou schopni produkovat kvalitně a levně. Méně plánování a více volného trhu je správnou cestou pro evropské zemědělství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).