Bubeníček: Nebudeme-li sociální vyloučení řešit, frustrace lidí poroste

25.06.2013 4:31

Hejtman Oldřich Bubeníček odsuzuje násilnosti v Duchově.

Bubeníček: Nebudeme-li sociální vyloučení řešit, frustrace lidí poroste
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček odsuzuje násilný průběh sobotní demonstrace Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) v Duchcově, během níž došlo k několika zraněním. Svoji roli naopak zvládla Policie ČR, která zabránila přímému střetu extrémistů s romskou menšinou. Po Janovu a Šluknovu se další lokalita v Ústeckém kraji stává místem násilných projevů pramenících primárně z neřešení problematiky sociálně vyloučených lokalit na vládní úrovni.

„Sociálně vyloučené lokality, jejichž počet je v Ústeckém kraji nejvyšší v ČR, charakterizují vysoká kriminalita, opakované páchání přestupků, velká nezaměstnanost, nízká vzdělanost, nerespektování zákonů, lichva a v řadě případů i drogové dealerství. Pokud se tyto problémy primárně nevyřeší na vládní úrovni, bude docházet k narůstání frustrace slušných občanů a paralelně s tím i posilování extremistických hnutí,“ upozornil Hejtman Oldřich Bubeníček.

Hejtman se obává, že pozornost se nyní zaměří opět na projevy extremismu, jako se to v minulosti stalo již v několika případech. „To, co je však potřeba především řešit, bude dnešními násilnostmi upozaděno a občané se opět nedočkají potřebných legislativních změn,“ obává se Oldřich Bubeníček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…