ČPS: Doplnili jsme stavy předsednictva strany a zahájili předvolební manévry

10.09.2013 9:34

Piráti se tento víkend setkali na celostátním fóru v Plzni ve Spolkovém domě Roudná. V sobotu 7. září 2013 dovolili členy předsednictva a projednávali programové a organizační otázky týkající se nadcházejících voleb i dlouhodobého horizontu směřování strany.

ČPS: Doplnili jsme stavy předsednictva strany a zahájili předvolební manévry
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Na celostátním fóru Pirátské strany vystoupily se svými příspěvky i významné osobnosti, které přijely Piráty před volbami podpořit. Oldřich Kužílek, autor zákona o svobodném přístupu k informacím, vystoupil s přednáškou SVOBODA INFORMACÍ v rámci programového bodu svobodný přístup k informacím.

Senátor nominovaný Pirátskou stranou Libor Michálek informoval o práci v Senátu a osobně podpořil několik lídrů pirátských kandidátek. Pirátská europoslankyně Amelia Andersdotter ve své prezentaci vyzvala k obraně Internetu, jehož uživatelé jsou stále častěji vystaveni nekontrolovatelnému špehování tajnými službami.

Piráti zvolili předsedou strany Ivana Bartoše v prvním kole (obdržel 81 hlasů od 95 hlasujících členů), čtvrtým místopředsedou byl zvolen Ivo Vašíček (obdržel 53 hlasů od 93 hlasujících členů). Piráti volili nejen přímo v Plzni, ale i elektronicky prostřednictvím pirátského internetového fóra. Umožnili tím hlasovat i členům, kteří se nemohli zasedání fyzicky účastnit.

Piráti rovněž diskutovali o úpravě svých stanov, která by lépe vybalancovala dělbu moci ve vnitrostranické struktuře, dále proběhlo hlasování o odvolání kontrolních orgánů strany, které mělo za cíl rozhýbat ve straně mechanismy kontrolních a revizních procesů. Velký prostor měla též příprava na kampaň pro předčasné volby. V neděli se pak v neformální části pořádalo několik tématických workshopů. Programové body do parlamentních voleb Piráti schválili už na konci srpna, nyní se připravují na jejich prezentaci voličům.

Konkrétní podoba a koncept předvolební kampaně Pirátů bude představena v úterý 10. září od 13:00 na tiskové konferenci pořádané v Presscentru Syndikátu novinářů na Senovážném náměstí v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČPS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …