ČSSD: Podpora TOP 09 je vázána na plnění programových priorit

20.06.2013 16:11

Na dnešním zasedání Zastupitelstva hl. m. Prahy zastupitelé ČSSD přes mnoho výhrad a rozdílné ideové pozice podpořili na základě dohody 500 dnů pro Prahu kandidáta TOP 09 na primátora hl. m. Prahy. Podpora ČSSD je vázána na plnění programových závazků, které jsou obsaženy v dohodě, jejíž uzavření bylo vynuceno okolnostmi, dlouhodobou krizí pražské samosprávy a neexistencí možnosti uspořádat mimořádné volby do Zastupitelstva hl. m. Prahy.

ČSSD: Podpora TOP 09 je vázána na plnění programových priorit
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Pražská sociální demokracie považuje za nezbytné stabilizovat současnou politickou situaci v hlavním městě Praze. Vzhledem k nemožnosti uspořádat mimořádné volby do Zastupitelstva hl. m. Prahy byla dohoda s TOP 09 prakticky jedinou možností, jak dlouhodobou krizi ukončit. Podpora ČSSD je však podmíněna naplňováním jejích programových priorit, k čemuž se TOP 09 zavázala. Dohoda 500 dní pro Prahu tak mimo jiné zabránila zvyšování cen předplatných tarifů Pražské integrované dopravy, zachovala jízdné zdarma pro vybrané věkové skupiny či nastavila růst poplatků za svoz odpadu maximálně na úrovni inflace. „Naším klíčovým požadavkem od počátku bylo, aby současné problémy města nebyly přeneseny prostřednictvím vyššího jízdného, různých poplatků či omezení veřejné dopravy na Pražany. V tomto ohledu je uzavřená dohoda jednoznačně úspěch sociální demokracie, která se postavila za zájmy občanů,“ řekl předseda Klubu zastupitelů za ČSSD Miroslav Poche.

Základem dohody 500 dnů pro Prahu je také závazek obou stran konstruktivně řešit hlavní problémy města, včetně řešení dopravní situace v oblasti Spořilova a zahájení rekonstrukce Ústřední čističky odpadních vod. Dohoda rovněž obě strany zavazuje dokončit výstavbu trasy metra A do podzimu 2014 a otevřít tunelový komplex Blanka v plánovaném termínu duben 2014. „Dva roky se pod vedením primátora Svobody nedařilo úspěšně řešit mnoho zásadních otázek.

Vlivem jeho osobních zásahů se také z mnoha projektů problémy staly. Naším cílem je posunout město dál, dokončit realizaci pro Prahu zásadních projektů, jako je Blanka nebo metro, a zahájit přípravu nových, včetně trasy D. Po dvou promarněných letech je načase, aby se přestalo politikařit a pozornost se začala soustředit na zájmy města a jeho obyvatel,“ zdůraznil zastupitel ČSSD Karel Březina.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…