Červinka (ODS): Novoroční poučení páně profesora

05.01.2014 8:19

V jedněch libereckých novinách, které už jsou pověstné svou objektivitou, protože se téměř ke všem (v rámci vyváženosti a objektivity) vyjadřuje téměř vždy jen jedno politické uskupení jsme 2. ledna dostali velké poučení pana profesora Šedlbauera.

Červinka (ODS): Novoroční poučení páně profesora
Foto: ODS
Popisek: Ing. Ondřej Červinka

Pan profesor se zamyslel nad přítomností politiků v orgánech Dopravního podniku a zamýšlel se nad jejich odborností. Nic proti, jen zapomněl sdělit, že on sám sedí v dozorčí radě Dopravního podniku, kde se pravděpodobně jako odborník zamýšlí nad mechanickými vlastnostmi organických a anorganických sloučenin.

To samé nejspíš dělá i v dozorčí radě nemocnice. Zároveň si ale jaksi nestačil všimnout, že struktura orgánů je v Dopravním podniku a v nemocnici poněkud odlišná. Zatímco v nemocnici je tzv. německý model, kde strategické rozhodovací pravomoci má dozorčí rada a na představenstvu je spíše operativní řízení společnosti,  v dopravním podniku je klasický model a strategické rozhodovací pravomoci má představenstvo a dozorčí rada má  „pouze“ funkci kontrolní. Z toho vyplývá jen jediné, že role pana profesora v dozorčí radě nemocnice je v podstatě shodná s rolí jím kritizovaných členů představenstva Dopravního podniku.  Ale když dva dělají totéž, není to vždy totéž. Přeci jen nikdo z představenstva Dopravního podniku není schopen se tak odborně zamyslet nad mechanickými vlastnostmi organických a anorganických sloučenin. V každém případě to má hodně společného s řízením nemocnice, podobně jako přítomnost pan Šotoly v představenstvu Dopravního podniku s kolejovou dopravou.

Ondřej Červinka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…