Česká Suverenita: Zaorálek je ještě větší eurohujer, než jsme čekali

26.01.2014 9:10

Česká Suverenita je pobouřena vyjádřením budoucího ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka, že by Česká republika do pěti let měla přijmout společnou evropskou měnu „euro“.

Česká Suverenita: Zaorálek je ještě větší eurohujer, než jsme čekali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Volfová

Suverenita již několik let opakovaně varuje před tímto nepovedeným experimentem. Česká republika musí naopak co nejrychleji udělat vše pro vyvázání se z povinnosti přijmout euro. Snaha vznikající vlády zatáhnout ČR do hroutícího se projektu eura, a to dokonce bez vypsání referenda, je důkazem toho, že sociální demokraté hájí spíše své vlastní zájmy v socialistické internacionále než zájmy České republiky. Ukáže-li se někdy v budoucnosti, že pro občany ČR by přijetí společné měny bylo výhodné, nechť o tom rozhodnou sami občané v referendu.

„Přijetí eura by znamenalo, že by našim občanům poklesly již tak nízké mzdy a seniorům by v peněženkách zůstalo nějakých 400 euro, což je třikrát méně než kolik činí důchod například v Itálii, nebo Francii. A je absurdní, aby občané České republiky přispívali na záchranu nepovedeného politického projektu eura. Nepřipustíme prostě, aby naši senioři měli mnohem menší starobní penze a přispívali na penze v ostatních zemích eurozony. Nechceme a nebudeme platit dluhy, které jsme my nezpůsobili,“ uvedla předsedkyně České Suverenity Jana Volfová.

Pokud by ve vládě byli skuteční národohospodáři, věděli by, že je třeba věnovat veškeré úsilí k nastartování české ekonomiky a ukončení vleklé krize. Součástí takových kroků je samozřejmě také možnost ovlivňovat kurz naší měny, což by v případě přijetí společné měny nebylo vůbec možné a vedlo by to pravděpodobně ke stejnému scénáři, jaký dnes zažívají občané Řecka, kteří se stali rukojmími německých bank.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Suverenita - blok Jany Bobošíkové

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.