Češková: Evropský parlament schválil kvóty, ODS byla proti

24.11.2013 10:57

V dozorčích radách podniků kotovaných na burze by mělo do roku 2020 zasedat 40 % žen.

Češková: Evropský parlament schválil kvóty, ODS byla proti
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vlajky před Evropským parlamentem v Bruselu

Návrh nové směrnice v prvním čtení schválil Evropský parlament na svém listopadovém plenárním zasedání ve Štrasburku. Europoslanci ODS hlasovali proti. Podle Andrey Češkové není umělé dosazování do funkcí pro ženy správným řešením.

"Ženy se byznysu účastní celá léta. Mají svou kariéru a později si pořídí rodinu, takže musí řešit sladění rodinného a profesionálního života. To je pro ně obtížné, ale tomu tato legislativa nikterak nepomůže. Skutečně nevěřím tomu, že nařízení shora jakéhokoliv typu, nota bene legislativní, dokáže splnit cíl, kterému já jinak samozřejmě fandím," myslí si Andrea Češková. Uznává nicméně, že se Evropské komisi podařilo kontroverzním návrhem rozpoutat v Evropě diskusi, která je potřebná.

Podle Andrey Češkové by podobná opatření měly zavádět samy členské státy, pokud je uznají za vhodná a prospěšná. Naposledy se tak povinné zastoupení žen v podnikání stalo tématem povolebního vyjednávání v Německu.

Návrh schválený Evropským parlamentem nyní putuje do Rady, kde o něm budou rozhodovat členské státy. Řada z nich včetně České republiky již dala najevo, že s povinností zavádět kvóty nesouhlasí.

JUDr. Andrea Češková
místopředsedkyně místního sdružení
poslankyně EP

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.