Chalánková (TOP 09): Flexibilní a agenturní zaměstnávání

09.11.2013 20:03

Komentář poslankyně Jitky Chalánkové.

Chalánková (TOP 09): Flexibilní a agenturní zaměstnávání
Foto: top09.cz
Popisek: Poslankyně za TOP 09 Jitka Chalánková

Odbory požadují zavedení ochrany u pružných (flexibilních) forem zaměstnávání a zabránění zneužívání agenturního zaměstnávání. Jste pro? Jakým způsobem toho lze dosáhnout a co pro to vaše strana hodlá učinit?

Pokud do této formy zahrnujete i dohody o pracovní činnosti a dohody o provedení práce, jsem přesvědčena, že právní úprava stanovená zákoníkem práce je dostatečná.

Agentura práce, která je v pozici standardního zaměstnavatele, se musí řídit všemi povinnostmi, které zákoník práce ukládá. Jsem přesvědčena, že agentury práce jsou nedílnou součástí trhu práce a právě jejich větší flexibilita umožňuje zaměstnavatelům pružně reagovat na mnohdy velmi rychle se měnící podmínky na trhu práce.

Pokud bychom přistoupili k další regulaci, můžeme tím způsobit ochromení fungování agenturního zaměstnávání a v důsledku toho potíže jednotlivým zaměstnavatelům, kteří využívají těchto forem zaměstnávání.

Jitka Chalánková
poslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce