Chalánková: Výstava Neviditelná Olomouc přibližuje pocity nevidomých

06.08.2013 9:30

Výstava Neviditelná Olomouc přibližuje pocity nevidomých, na vernisáž zavítala i poslankyně Jitka Chalánková.

Chalánková: Výstava Neviditelná Olomouc přibližuje pocity nevidomých
Foto: top09.cz
Popisek: Poslankyně za TOP 09 Jitka Chalánková

Vcítit se do pocitů lidí, kteří se ve svém životě musejí obejít bez zraku, je jedním z cílů neobvyklého počinu olomouckého Tyflocentra, které poskytuje zrakově postiženým občanům sociální služby i další pomoc. Ve čtvrtek 1. srpna odpoledne otevřelo Tyflocentrum na Křížkovského ulici výstavu Neviditelná Olomouc. Slavnostní vernisáž si nenechala ujít i poslankyně Jitka Chalánková, která dlouhodobě s Tyflocentrem spolupracuje a podporuje ho.

Výstava umožní jejím návštěvníkům poznat život nevidomých občanů a pochopit jejich cítění. Je koncipovaná do dvou částí. První, světlou část, tvoří výstava fotografií mladého olomouckého fotografa Lukáše Noska. Ve druhé části nás obklopí úplná tma, tedy  prostředí, ve kterém se nevidomí pohybují celý svůj život. Návštěvníci se budou muset spolehnout na hmat, sluch nebo čich.  Aby se pro ně v nezvyklém prostředí lépe orientovali, pomohou jim průvodci z řad nevidomých.

„Výstava je unikátní v tom, že snoubí historii Olomouce s její současností. Návštěvníci si mohou osahat modely historických staveb, ale seznámí se i s každodenními starostmi nevidomých v dnešním reálném světě,“ doplnila Jitka Chalánková.

Zájemci o výstavu nemusí mít obavy, že by jim poznání života nevidomých mohlo uniknout. Výstava totiž potrvá až do 31. ledna 2015.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…