Chovanec (ČSSD): Ideální prezident podle ODS a TOP 09? Senilní kladeč věnců

14.07.2013 19:53

Jejich druhá největší starost je kondice ČSSD.

Chovanec (ČSSD): Ideální prezident podle ODS a TOP 09? Senilní kladeč věnců
Foto: Archiv MCh
Popisek: Hejtman Milan Chovanec

Nestačil jsem se divit, výrokům pánů Pospíšila a Gazdíka v pořadu Události, komentáře ČT - sociální demokracie je nejednotná, je nezbytné změnit Ústavu, předseda ČSSD je v izolaci a další a další „perly“. Hra médií a pravicových stran na nejednotnost ČSSD je již letitý evergreen. Na rozdíl od nich jsem včera na grémiu sociální demokracie seděl. Viděl jsem tam jednotu a tým lidí v čele s předsedou Sobotkou, kteří hledají řešení situace, kterou způsobila pravice v této zemi.  Pravice, především pak ODS a TOP 09, která za posledních sedm let téměř rozvrátila stát. Pravice, která poslední tři léta svojí vlády věnovala spíše okopávání vlastních kotníků, než správě země. Fascinuje mě také názorový veletoč členů ODS a TOP09 týkající se vlády Jiřího Rusnoka. Ještě nedávno jsme od těch samých lidí slyšeli, že pokud tato vláda spatří světlo světa, hned druhý den budou pro rozpuštění Sněmovny. Vláda už je jmenována, jejich odhodlání se však vytratilo a místo toho začali bojovat za parlamentní demokracii. Pokud jste, pánové, nechtěli silného prezidenta, neměli jste schvalovat přímou volbu. Bylo přeci jasné, že přímo volený prezident se silným mandátem od lidí, bude chtít měnit tzv. ústavní zvyklosti. Lidé v naší zemi dnes nejsou zvědaví na politické šarvátky a malicherné zájmy politických stran. Lidi chtějí řešení - chtějí fungující stát, který plní své základní funkce, a to třeba i takové, že umí garantovat kvalitu potravin. Taková funkce se může zdát malicherná, ale i kontrolu toho, co lidé jí a kupují,  jste v rámci pseudoúspor dokázali rozvrátit.

Lidé chtějí jistotu a stabilitu, jasná pravidla hry pro všechny, rostoucí ekonomiku, která tvoří dostatek pracovních míst. Pokud tedy pravice chce parlamentní demokracii a myslí to s naší zemí dobře, pojďme rozpustit Poslaneckou sněmovnu a nechme lidi rozdat znovu karty. 

A ještě jednou a na závěr k tématu jednoty ČSSD. Pro Váš klid, pánové, když Vám náš osud tolik leží na srdci. Jsme jednotnou stranou, která stojí za svým předsedou Bohuslavem Sobotkou. Nebudu Vám radit, co máte dělat ve svých stranách, to je na vás. Věřím, že nejste v situaci, že když nevíte, co s tím co máte doma, začínáte ze zoufalství a bezradnosti kritizovat a pomlouvat souseda. My říkáme celou dobu to samé - pojďme nechat rozhodnout občany v nových volbách! Naše hlasy jsou ve Sněmovně k tomuto kroku připraveny. Jiří Rusnok se svým týmem tady bude tedy vládnout pravděpodobně tak dlouho, dokud si nevzpomenete na své sliby o rozpuštění Sněmovny a nenajdete odvahu vzdát se svých funkcí. Šanci máte 17. 7. pří hlasování. Protože pokud jediným řešením proti vašemu návratu do vlády má být podpora Rusnokovi vlády ze strany ČSSD, budeme o tom pod vedením svého předsedy vést velmi vážnou diskusi.      

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.