Dolejš (ČSSD): Je třeba zvrátit záměr zrušit vojenský újezd v Brdech

23.11.2013 22:19

Vůči návrhu vlády v demisi zrušit vojenský újezd Brdy se ostře ohradil poslanec Richard Dolejš (ČSSD), který proti záměru zrušit vojenský újezd Brdy dlouhodobě aktivně vystupuje.

Dolejš (ČSSD): Je třeba zvrátit záměr zrušit vojenský újezd v Brdech
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Vláda v této věci na svém jednání 20. listopadu schválila návrh zákona, který posílá do Parlamentu. Podle poslance Richarda Dolejše takto závažná rozhodnutí nemůže činit vláda v demisi, a proto bude po ustavení nové vlády iniciovat jednání s novým ministrem obrany s požadavkem na stažení příslušného návrhu zákona a přehodnocení celého záměru zrušit vojenský újezd Brdy.

Předložení zákona je podle poslance Dolejše navíc v příkrém rozporu s předchozí dohodou učiněnou mezi ministrem obrany gen. Pickem a stínovým ministrem obrany za ČSSD Janem Hamáčkem. Ta spočívala v ujištění ze strany ministra Picka, že současná vláda v demisi nebude v procesu rušení vojenského újezdu pokračovat a nebude dále činit žádné zásadní kroky.

„Mám pocit, že ministerstvo obrany podlehlo v této věci tlakům developerských lobbistických skupin, jejichž aktivity by mohly být pro zdejší oblast značně negativní. Rád bych se v této věci mýlil,” uvedl poslanec Richard Dolejš (ČSSD).

Dlouhodobě zastávané stanovisko poslance Dolejše nerušit vojenský újezd Brdy a znovu zahájit seriózní debatu o redukci vojenských výcvikových prostorů v ČR se opírá o nevoli starostů devatenácti obcí, sousedících s hranicemi vojenského újezdu Brdy. Kromě obav z možných budoucích neprůhledných developerských aktivit v oblasti po zrušení újezdu, ochrany přírody a vodních zdrojů, kritizují rovněž chabou argumentaci ministerstva obrany, zatajování informací a arogantní způsob komunikace se samosprávami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…