Dolejš (KSČM): Potřebujeme civilizovaný systém bydlení

07.10.2013 18:35

Veřejnost si dnes, v pondělí 7. října 2013 opět připomíná Světový den bydlení (World Habitat Day). Tento den byl vytvořen OSN a slouží globálnímu připomenutí hodnoty dostupného bydlení pro lidskou důstojnost.

Dolejš (KSČM): Potřebujeme civilizovaný systém bydlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Před mimořádnými volbami do Poslanecké sněmovny je, myslím, třeba připomenout, že pro řadu našich spoluobčanů je problém získat a udržet si přiměřené bydlení. Proto jsou důležitým tématem předvolebních diskusí s občany recepty, jak zlepšit situaci v této oblasti. KSČM takové recepty nabízí a chce, aby byly jedním z pilířů budoucí vládní politiky.

V politice bydlení KSČM upřednostňuje státní podporu výstavby startovacích a sociálních bytů, zejména formou družstevního a obecního bydlení s dostupným nájemným. S náklady na bydlení souvisí i regulace cen plynu, elektrické energie, užitkové a pitné vody, stočného, tepla a paliv a boj proti jejich nadměrnému zvyšování. Akutní je přijetí zákona o sociálním bydlení, stanovení normativů sociálně potřebných bytů a zavedení dalších opatření, jejichž cílem bude čelit nárůstu chudoby starých a bezmocných či sociálně ohrožených. KSČM při tom spolupracuje i s územní samosprávou na všech stupních a také s občanskou společností, především pak se Sdružením nájemníků ČR (SON). Konzultace probíhají i na úrovni Sdružení bytových družstev a Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR.

Nepotřebujeme nárůst bezdomovectví, smyčku nesplatitelných hypoték kolem krku, spekulanty s ubytováním, potřebujeme civilizovaný systém bydlení. Praktická a použitelná řešení tu jsou – diskutujme o nich a hlasujme podle nich!

Ing. Jiří DOLEJŠ, místopředseda ÚV KSČM a kandidát ve volbách do Poslanecké sněmovny v Praze

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Dolejš - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie