Dryml (SPOZ): Je to nevkusný politický boj

23.09.2013 21:22

V minulém týdnu se senátor MUDr. Vladimír Dryml několikrát vyjádřil k současné situaci ve SPOZ, kterou je podle senátora nutné rychle urovnat, jinak straně hrozí neúspěch ve volbách.

Dryml (SPOZ): Je to nevkusný politický boj
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Vladimír Dryml

„Předem bych rád popřel spekulace médií, že jsem pouze ukřivděný, protože mne SPOZ nenavrhnul na kandidátku do Poslanecké sněmovny. V současnosti jsem senátorem, a zároveň také předsedou klubu SPOZ-KSČM-Severočech, funkce poslance je tedy vyloučená. Naopak jsem se krajskému vedení postavil, navzdory tomu, že mne hned vyloučili z kandidátky do Senátu v příštím roce“, uvádí Vladimír Dryml.

„Stejně jako většina členů strany jsem ze současné situace ve SPOZ velmi rozčarovaný. Konkrétně u nás v kraji došlo k založení několika organizací za poslední rok, kde figurují černé duše. Já i další skuteční členové si myslíme, že to SPOZ prostě nemá zapotřebí. Současný krajský předseda Miroslav Matějka spolu s vedením s námi o tomto faktu odmítli debatovat. S takovou amatérskou politikou se ovšem ztotožnit nechceme, proto málem létaly na konferenci facky“, komentuje senátor konflikt z minulého týdne.

„Pan Matějka se stal předsedou kraje velmi neférovým způsobem. Bohužel ovšem to, co se děje se stranou SPOZ od vyhlášení předčasných voleb, je naprostým fiaskem. Co například vyčítám i hlavnímu vedení, je přístup k sestavování kandidátních listin. Je neuvěřitelné, když vedení SPOZ oznámí médiím, že v čele kandidátek musí být hlavně kvalitní osobnosti, takže téměř všude jsou dosazeni nestraníci. Konkrétně v Královéhradeckém kraji dokonce zpěvák Daniel Hůlka, nebo hasič Štěpán, který v minulém roce neúspěšně kandidoval do Senátu za KDU-ČSL. Představte si tu obrovskou skupinu lidí, kteří do strany vstoupili kvůli ideologii a důvěře k Miloši Zemanovi. Určitě není příjemné slyšet, že když dojde na volby, nejsou dost „kvalitní osobnosti“, to je prostě kudla do zad“, myslí si Vladimír Dryml.

„Pokud jde o provokování vnitrostranického boje, schválně se zeptejte pana Matějky, bývalého dlouholetého asistenta poslankyně ČSSD Orgoníkové, kdo rozesílá členům hromadné sms o tom, že je potřeba některé jedince ze strany zlikvidovat. Většina politických stran má tolik rozumu, že se takto vyjadřuje spíše o konkurenci“, uzavírá senátor.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vladimír Dryml

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.