Dudek (ČSSD): Koho na rezort práce

15.01.2014 21:01

Odstoupením nominovaného přítele Petra Krčála, se opětovně do středu pozornosti dostává rezort práce a sociálních věcí. Ten, který je pravděpodobně po působení ministra Drábka nejkomplikovanějším rezortem díky nahromaděným problémům. Hledá se nejvhodnější adept na tuto pozici. Pozici velmi nelehkou. Máme 600 tisíc nezaměstnaných, informační systémy ve stavu v jakém jsou, problémy při financování sociálních služeb.

Dudek (ČSSD): Koho na rezort práce
Foto: Martin Kovář
Popisek: Budova MPSV

Hledají se vhodní adepti s praxí a zkušeností, jsou vyzvedávány znalosti z oblasti rodinné politiky, znalosti sociálních služeb. Dosud jsem neslyšel výraznější hlas, že se hledá člověk, který bude mít zkušenosti z oblasti trhu práce, zaměstnanosti, aktivní politiky zaměstnanosti, hledání nových forem řešení např. dílčích úvazků.

Ve vší úctě k případným nominantům, kteří mají osobní dlouholetou zkušenost z oblasti rodinné politiky nebo sociálních služeb, si dovolím tvrdit, že to co stát potřebuje nyní na tomto úseku, je jasná a srozumitelná politika spravedlivého zabezpečení v době nezaměstnanosti, která je pokřivená a zároveň rozvoj aktivní politiky zaměstnanosti. Z prostého důvodu, bude více zaměstnaných, více peněž na aplikaci sociálně demokratických principů sociální politiky, kam sociální služby i rodinná politika patří.  Proto by nominace, podle mého názoru, měla být vedena tak, aby konkrétní nominant tuto podmínku, zkušenost a znalost splňoval. Je to přeci jen rezort práce a sociálních, v tomto slovním pořadí.

Mgr. Jan Dudek
je zaměstnancem ÚP ČR
člen OVV v Prachaticích

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Dudek - profil

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…