Dušek (ČSSD): Kocumová se drží funkce zuby nehty

29.08.2013 19:15

Dlouhodobé útoky krajské radní pro zdravotnictví Zuzany Kocumové na ředitele a další zaměstnance Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje (ZZS LK), chybějící koncepce zdravotní péče nebo neúnosně dlouhá doba zpracovávání a předložení návrhu strategie rozvoje zdravotnictví v Libereckém kraji.

Dušek (ČSSD): Kocumová se drží funkce zuby nehty
Foto: Redakce
Popisek: Robert Dušek

To je jen výčet několika důvodů, které vedly k podání návrhu na odvolání Zuzany Kocumové z funkce, který klub zastupitelů ČSSD v Libereckém kraji ochotně podpořil. Samotná ČSSD by dokázala pár důvodů na požádání přidat. Patří mezi ně například naprostá absence poskytování informací o stavu krajského zdravotnictví. 

Ačkoliv se návrh nepodařilo zařadit na program srpnového zasedání krajského zastupitelstva, výsledek nebyl nijak jednoznačný.

„Pouhých 16 zastupitelů bylo razantně proti. Kompletně celá opozice hlasovala jednotně pro zařazení návrhu do programu. Misky vah však naklopilo ve prospěch Zuzany Kocumové šest hlasů, které se zdržely. Těžko říct, co bylo důvodem jejich nehlasování v souladu s koaličními hlasy, jedním z důvodů však může být fakt, že sami jsou s prací radní pro zdravotnictví nespokojeni, ale nechtěli jít proti rozhodnutí svého klubu,“ přemýšlí Robert Dušek, předseda KVV ČSSD v Liberci.

Zastupitelé však nejsou jediní, kdo by na postu radního tak náročného resortu, jakým zdravotnictví bezesporu je, viděli někoho výrazně kompetentnějšího a odborně zdatného. Pouhý den po neúspěšné snaze zastupitelů Zuzanu Kocumovou odvolat tak přišli s podnětem odboráři ZZS LK.

Ve své výzvě zastupitelům a hejtmanovi Libereckého kraje odboráři ZZS LK píší: Její způsob řízení rezortu, především zdravotnictví, dlouhodobě poškozuje, jak zaměstnance a vedení ZZSLK, tak i pacienty. Její nekompetentnost má dlouhodobě negativní dopad na naši práci. Žádná změna nenastala ani po našich výzvách panu hejtmanovi. Ani žádná jednání s vedením kraje dosud nepřinesla žádoucí efekt. Zdravotnická záchranná služba a její zaměstnanci jsou opakovaně a asi i úmyslně napadání v médiích. Některá tvrzení vnímáme jako znevážení práce zaměstnanců záchranné služby.

Klub krajských zastupitelů ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…