Feranec (ANO): Zážitky z debaty na ČT 24

13.10.2013 14:17

V úterý jsem měl tu čest zúčastnit se jako divák ve studiu vysílání předvolební debaty lídrů olomouckého kraje. Tuto debatu jsem doslova protrpěl. V zemědělství se pohybuji přes 15 let, něco málo o něm vím. Jediní dva diskutující, a to Ing. Faltýnek (ANO) a Ing. Jurečka (KDU- ČSL) problematice rozuměli.

Feranec (ANO): Zážitky z debaty na ČT 24
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Abych byl férový, musím uznat, že kolega Faltýnek se trošku „ztratil“ v problematice mezinárodního terorismu- ale on jediný uznal, že dané problematice nerozumí… Jinak to bylo klasické představení politických matadorů: Když něčemu nerozumím, tak o tom mluvím. Když tomu nerozumím vůbec, tak o tom mluvím, o to víc...

Kdyby moji podřízení ve firmě přišli na důležitou poradu tak nepřipravení, pošlu je domů, ať si na ten den vezmou dovolenou, protože neudělali pro firmu nic užitečného!

Několik perel z debaty

Kandidát za KSČM

Proti terorizmu se nedá bojovat vojensky, musí se řešit bída v Afganistánu…: to sice ano, ale teroristé z 11. září nebyli žádní nevzdělaní chudáci, naopak dlouho žili na Západě; útočníci z Londýna byli už třetí generace přistěhovalců z Pákistánu a patřili ke střední vrstvě; když na mě bude mířit terorista, tak spíše ocením policistu, který ho zastřelí, než někoho, kdo mu bude nabízet humanitární pomoc…

Možná by měl někdo panu kandidátovi (dlouholetému politikovi), který poučuje veřejnost o zemědělství vysvětlit, že krávy se chovají a nepěstují. Genetické inženýrství zatím nepokročilo tak, aby krávy rostly ze země.

Kandidát za ODS

Strašně mnoho učených slov (procesy, společenské jevy…), žel žádný obsah!

Vysvětloval, že zvýšení DPH o 1 % nebylo až tak zásadní: Problém byl přeci v tom, že firmy až do poslední chvíle na konci roku nevěděly, jaká DPH bude platit! Na konci roku se v normálních firmách plánuje, připravují se ceny na příští rok atd… To jsou pro něho evidentně nepodstatné maličkosti….

Kandidát za ČSSD

Sebevědomý úsměv (máme to přeci v kapse, máme 37%), ale otřesná neznalost ekonomiky, zemědělství.

Když mluvil o marginálních dopadech snížené sazby DPH na zemědělství, bylo jasné, že vůbec neví, jak DPH funguje, že ji platí konečný spotřebitel. Tedy, když se DPH zvýší, tak asi stoupne cena a spotřebitelé si koupí méně…

Je dobře, že ČSSD chce fungující stát, ale to by u toho nesměli být podobní odborníci.

Kandidátka za TOP 09

 Vzhledem k tomu, že nic neřekla (odříkávala cca 10 minut naučené poučky), tak jsem si ani nic nezapamatoval. Snad jenom to, že byli ve vládě 3 roky (kariéra v KDU- ČSL se nepočítá….)

Kandidát za Úsvit

Kandidát se tak zamotal do siláckých sdělení a slibů hnutí, že nakonec chtěl pozavírat kontrolory, kteří neodhalí závadné potraviny. Nepochybně to tak nemyslel, ale vyznělo to tak…

Na druhé straně snaha přesně vyslovit název hnutí (Hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury) vyžaduje tolik námahy, že člověk lehce ztratí soustředění.

Kandidát za SPOZ

Dozvěděl jsme se, že zesnulý Walter Komárek byl jeho přítel, a že četl tajnou část Zprávy BIS (není určena jenom pro vládu?). Jinak neřekl nic zapamatovatelného.

Doufám, že jsem nebyl příliš příkrý. Jenom vycházím z toho, že o odborných věcech se mají bavit odborníci. Pokud něčemu nerozumím, tak to řeknu a neplácám nesmysly. Ale to patrně nejsem politik...

Milan Feranec, Předseda oblastní organizace Olomouc

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.