Fiala (Úsvit): Vážení přátelé, spláchněte!

03.11.2013 19:15

Jsou zprávy, které Vás dostanou do zvláštní polohy. Nevíte, jestli se máte smát, nebo plakat. Když jsem se ve zpravodajství dozvěděl, že Evropská komise připravuje směrnici regulující splachování na toaletách propadl jsem podobnému stavu. Nejdříve se smějete a potom Vás popadne vztek až k slzám.

Fiala (Úsvit): Vážení přátelé, spláchněte!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr za kraj olomoucký, Radim Fiala

Lidé za peníze evropských a tedy i českých daňových poplatníků dnes řeší takové  ,,zásadní“ problémy. Nemáme důležitější starosti? Evropská unie se propadá, snad s  výjimkou Německa, do druhé ekonomické ligy ve světě. Máme zásadní problémy s celým procesem evropské integrace. Evropské dotace jsou katastrofálně neefektivní způsob investic.

Nezvládla se integrace Řecka a už nabízíme členství  Albánii. Máme 25% nezaměstnanost mladých lidí. Vše v Evropě je zadlužené po uši. Kulturní integrace imigrantů krachuje. Projekt eura nás bude stát obrovské prostředky, protože jde o politický a ne ekonomický projekt. Dnes snad můžeme být klidnější. Evropská komise, vedená bývalým portugalským maoistou Manuelem Barrosem ,myslí skutečně na naše každodenní problémy. Správné spláchnutí na malé i velké je podle Evropské komise klíč k prosperitě Evropy.

Jako bychom hráli ve filmu: „Vážení přátelé, ano“. Konec legrace! Vzpomeňme na obcházení výsledků referenda o ústavě EU ve Francii a Nizozemsku Proti vůli občanů Evropy a za jejich peníze se organizuje postupný konec suverénních států a přechod moci do rukou nikým nezvolené evropské byrokracie. Nejsem odpůrce společného trhu, společné spolupráce států v Evropě. Jsem odpůrce kolektivizace a naprosté regulace života v Evropě.

O integraci Evropy musí rozhodovat občané a jejich vůle musí být respektovaná. I z těchto důvodů  má  Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury  prosazení referenda v České republice jako svoji programovou prioritu. Řada politiků a politických stran dnes u nás říká, že jsou proevropské. Je nutné se ptát, jestli to spíš neznamená ,že  zájmy České republiky jsou jim už fuk.

Členství v EU musí pro Českou republiku znamenat soulad s národním a státním zájmem. Pokud ne, pak jsme jen provincie. Provincie, kde bude šroubováková ekonomika, závislost na energii i, potravinách a budeme čekat na dávky a dotace. Přemýšlejme a zatím si můžeme ještě chvíli splachovat, podle vlastní odpovědnosti a svobodně.


 

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…