Fiala (Úsvit): Zdravotnictví je místo, kde si politici hrají na podnikatele

21.10.2013 6:26

Lídr ČSSD pan Sobotka označil za svou prioritu finanční záchranu zdravotnictví a podporu Všeobecné zdravotní pojišťovny půjčkami a zvýšeným odvodem za státního pojištěnce.

Fiala (Úsvit): Zdravotnictví je místo, kde si politici hrají na podnikatele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr za kraj olomoucký, Radim Fiala

 Už teď je jasné, co na nás vykukuje. Dluhy a vyšší daně.Řeknete zdravotnictví peníze potřebuje. Máte pravdu, ale kam vlastně jdou naše peníze. Nejsem odborník na zdravotní péči, ale sledujme peníze a ne lékařský výkon. Podívejme se na Všeobecnou zdravotní pojišťovnu. Co to je za  organizaci, která má být pilířem veřejného zdravotnictví. Když se zeptáte 100 lidí komu patří, řekne 99 z nich, to je STÁTNÍ zdravotní pojišťovna. NENÍ. VZP nepatří státu. Patří  sama sobě. Kdo ji řídí? Zástupci politických stran nominovaní vládou a parlamentem. To je totéž, neboť jde o stejné politické strany. Ptejme se sami sebe, může taková organizace odpovědně hospodařit? Sečteno a podtrženo. Stát posílá peníze občanů do společnosti, která nikomu nepatří a kterou řídí politické strany.

Výsledek  je jasný! V tomto  systému nebude nikdy dost peněz. Co s tím jde dělat? Uvažujme selským a normálním rozumem.

Podle mého soudu s penězi můžou odpovědně hospodařit jen dva systémy. Tam, kde není trh a není konkurence je to státní organizace s tvrdou kontrolou státu a osobní odpovědností kompetentních úředníků. Tam, kde funguje trh, je to firma s jasným vlastníkem, kde statutární orgán ručí v krajním případě i svým osobním majetkem. Zdravotnictví potřebuje peníze, ale především reformu, která z něho vyžene politiky, kteří si tam hrají na podnikatele. Na náš účet a za naše daně si dělají IZIP karty a další byznys projekty. Volební číslo 17  politické Hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury znamená změnu. Žádné zázračné sliby,ale normální uvažování a respekt k lidem a jejich penězům. Už nám jich moc nezbývá.

Radim Fiala

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…