Fiedler (Úsvit): Demonstrace horníků ukazuje, že potřebujeme odpovědnost politiků

18.09.2013 20:31

Stávající systém je nefunkční. Nikdo za nic nezodpovídá a akorát se tu hraje do kapsy lobbistům, stranickým sekretariátům a kmotrům, kteří je ovládají. Je to vidět na dvou příkladech z nedávné doby.

Fiedler (Úsvit): Demonstrace horníků ukazuje, že potřebujeme odpovědnost politiků
Foto: Daniela Černá
Popisek: Demonstranti pochodovali centrem Ostravy

Spekulanti skupují dluhy nemocnic. Tak už se handluje a dělá výnosný byznys nejen z léčby lidí či prodeje léků, ale (nečekaně?) i z dluhů zdravotnických zařízení. Vždyť zdraví lidí je výnosný byznys! Co na tom, že v dosud stále platné ústavě je psáno "cosi" o bezplatné zdravotní péči? Za "bezplatné" zdravotnictví platíme stále větší nehorázné částky, a přitom jisté zdravotnické subjekty na prodělečném zdravotnictví dokáží vydělávat stamiliónové částky a vyplácet si dividendy. No, není to Kocourkov? Ne, spíš typicky česká zlodějna a lumpárna!

V úterý pak demonstrovali horníci OKD. O způsobu "privatizace" (spíše zpronevěry) majetku OKD, na kterém kromě státních institucí má nesmazatelnou stopu i sociální demokracie, bylo již napsáno mnoho. Jde jen o další tunel, i když zde spíše privatizační jámu.

A teď si odpovězme sami. Probíhalo by to stejně i v systému přímé demokracie? Můj selský rozum mi říká NE.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

6:03 Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obchvatu