Fischerová: Komunikace se samosprávou obcí a měst je klíčová na všech úrovních

13.08.2013 13:58

Poslankyně Jana Fischerová zavítala v pondělí 12. srpna v rámci svých poslaneckých dnů na Pelhřimovsko, konkrétně do Červené Řečice a do Pelhřimova.

Fischerová: Komunikace se samosprávou obcí a měst je klíčová na všech úrovních
Foto: ods.cz
Popisek: Poslankyně za ODS Jana Fischerová

Ve městě Červená Řečice se setkala se starostkou Zdeňkou Bečkovou a místostarostou Dušanem Obrancem, se kterými mluvila zejména o církevních restitucích a chodu města. V Pelhřimově pak navštívila starostu Leopolda Bambulu, místostarostu Tomáše Dufka a členy místní ODS. Společně řešili hlavně otázky týkající se samosprávy měst, obcí a jejich spolupráci s podnikatelskou sférou.

V dopoledních hodinách navštívila poslankyně Jana Fischerová vedení radnice v Červené Řečici, starostku Zdeňku Bečkovou a místostarostu Dušana Obrance. Seznámila se s činností města a následovala samotná jeho prohlídka. Diskutovali hlavně o církevních restitucích, protože bývalé zablokované církevní majetky zde tvoří skoro tři čtvrtiny všech pozemků, které obklopují město. Díky prosazení zákona o církevních restitucích by se mohly pozemky okolo Červené Řečice začít řešit a vedení města vyslovilo i přání do budoucna ohledně zjednodušení byrokracie mezi církvemi a samosprávou. „Majetkové vypořádání státu s církvemi je pro Červenou Řečici opravdu klíčové, protože pozemkové vypořádání by mohlo přinést do obce například i nové investory. Jsem moc ráda, že jsem měla možnost s paní starostkou Bečkovou a panem místostarostou Obrancem na toto téma hovořit a věřím, že se městu všechny jeho záměry podaří uskutečnit,“ říká poslankyně Jana Fischerová.

Dále se poslankyně Jana Fischerová sešla s vedením radnice v Pelhřimově, konkrétně se starostou Leopoldem Bambulou a místostarostou Tomášem Dufkem.

Poté následovalo i setkání se členy ODS na Pelhřimovsku. „Komunikace se samosprávou obcí a měst je velmi klíčová na všech úrovních. Pro mě osobně je velmi důležité nejen vyslechnout jejich záměry a problémy, ale zejména je pomoci řešit,“ dodává Jana Fischerová.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Fischerová - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…