Fischerová (ODS): Nový želivský opat P. Jáchym Jaroslav Šimek se ujal úřadu

27.11.2013 7:35

Opatskou benedikci přijal 51. želivský opat Kanonie premonstrátů v Želivě z rukou královéhradeckého biskupa Jana Vokála v pátek 22. listopadu v opatském kostele Narození Panny Marie. Slavnostní mše svaté se zúčastnila i Jana Fischerová.

Fischerová (ODS): Nový želivský opat P. Jáchym Jaroslav Šimek se ujal úřadu
Foto: ods.cz
Popisek: Poslankyně za ODS Jana Fischerová

„Pro mě byla mše velkým duchovním zážitkem. Odnáším si poselství nového opata, ve kterém zmínil důležitost jednoty lidí, jak bychom si měli navzájem pomáhat a nezapomínat stále vyjadřovat lásku svým nejbližším,“ říká Jana Fischerová, která želivský klášter velmi ráda navštěvuje. „Zavzpomínala jsem si na své návštěvy tohoto kláštera a na dřívější opaty, včetně posledního rozloučení s panem opatem Vítem Tajovským,“ pokračuje poslankyně.

Nový opat Jáchym Jaroslav Šimek se narodil v roce 1952, na kněze byl vysvěcen v červenci 1977. Působil v duchovní správě v Havlíčkově Brodě, Vilémově u Golčova Jeníkova či Humpolci. Několik let také zajišťoval duchovní službu pro české krajany v Austrálii. V poslední době byl administrátorem želivské farnosti a působil jako provizor želivské kanonie. Opatské heslo P. Šimka zní: "Milosrdenství, na které je tento svět chudý".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Fischerová - profil

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…