Gajdůšková (ČSSD): Naší vizí je růst konkurenceschopnosti, ne její propad

08.09.2013 11:59

Podle žebříčku Světového ekonomického fóra klesla ČR v hodnocení konkurenceschopnosti až o sedm příček, čímž jsme ocitli za takovými zeměmi, jako je Ázerbájdžán a Portoriko. V takové situaci je snížení financí v oblasti resortu školství krátkozraké, ne zrovna moudré a možná i skandální.

Gajdůšková (ČSSD): Naší vizí je růst konkurenceschopnosti, ne její propad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Gajdůšková

Otevřená ekonomika, jakou je Česká republika, bez vlastního nerostného bohatství, může jít jenom cestou znalostní ekonomiky postavené na vysoce kvalifikované pracovní síle, na výrobě s vysokou přidanou hodnotou a velmi velkou schopností inovací. To není možné bez masívní finanční podpory vzdělávání a efektivního vzdělávacího systému a bez silné podpory základního i aplikovaného výzkumu.

Sociální demokracie si proto jako své motto pro nadcházející volby zvolila heslo „dobře fungující stát“. To současně znamená, že stát bude skutečně fungovat tak, jak má, že bude vytvářet podmínky nutné pro zvýšení dlouhodobé konkurenceschopnosti země, včetně moderních a efektivních veřejných služeb. Na základě společenské dohody mezi zaměstnavateli, tedy firmami, zaměstnanci, veřejnou správou i občany o vizi pro Českou republiku, dlouhodobých prioritách a směřování země.

PaedDr. Alena Gajdůšková

  • SOCDEM
  • Vždy na Vaší straně!
  • krajská zastupitelka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…