Gajdůšková: Komplikace výplaty sociálních dávek je nutné vnímat z pohledu rodin

05.01.2014 22:19

Dopady komplikací s výplatami dávek v hmotné nouzi a dalších sociálních dávek je důsledek privatizace správy tohoto systému za ministra Drábka (TOP 09).

Gajdůšková: Komplikace výplaty sociálních dávek je nutné vnímat z pohledu rodin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Gajdůšková

Problém je ale v této chvíli vnímat především z pohledu lidí, kteří jsou na těchto dávkách existenčně závislí. Tito občané  většinou nedisponují finančními rezervami. Zpoždění výplaty je přivádí do neřešitelných situací  včetně možných dalších zadlužení při neschopnosti zaplatit včas povinné platby jako jsou nájmy či jiné splátky. To vede vždy ještě ke zhoršení sociální situace těchto rodin a zvýšení dalších nároků na sociální systém.

Očekávám proto, že Úřad práce ČR a ministerstvo práce a sociálních věcí přijmou opatření, která zajistí výplatu dávek v řádných termínech, i kdyby to v některých případech měly být zálohové platby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…