Gazdík (TOP 09): Utlačuje Gazdík Kalouska?

11.06.2013 9:25

Ad Starostové a návod na politický úspěch, E15, 4. 6., str. 16

Gazdík (TOP 09): Utlačuje Gazdík Kalouska?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Při četbě komentáře pana Klimeše jsem pochopil, že pro psaní komentářů se občas může kvalifikovat i někdo, kdo neumí dobře číst ani počítat. Pan Klimeš svůj článek zahájil tím, že hnutí Starostové a nezávislí (STAN) dokáže nevídané věci se třemi poslanci. Nevím, jak k číslu dospěl. STAN má de jure nula poslanců (všichni byli zvoleni na kandidátce TOP 09), de facto deset (tolik členů poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové činí registrovaní příznivci STAN).
 
Pokud se stejným citem pro faktickou správnost přistoupil pan Klimeš i ke zbytku textu, nelze se divit, že dospěl k bizarním závěrům, jež vyvozuje z obnovené smlouvy o spolupráci mezi STAN a TOP 09. Pan Klimeš se totiž domnívá, že smlouva je jednostranně výhodná pro naše hnutí a staví TOP 09 do role utiskovaného partnera. Někdo by měl panu Klimešovi vysvětlit, kdo jsou pánové Schwarzenberg a Kalousek. Že jsou to politici, kterým přes jakékoli výhrady nelze upřít, že si dokážou prosadit svou. Jistě by neuzavírali dohodu s vědomím, že budou po celou dobu tahat za kratší konec. Nevím, kde ve smlouvě pan Klimeš našel, že „TOP 09 musí prosazovat priority STAN, ale nesmí nám nutit své senátorské kandidáty“. Snad četl jiný dokument.
 
Skutečnost je taková, že STAN i TOP 09 se zavázaly prosazovat priority, na nichž se shodly, a stavět do voleb kandidáty, na nichž se domluví. Vidí-li na tomto pan Klimeš něco nepatřičného, je porucha na jeho přijímači.
 
Petr Gazdík 
předseda poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…