Hašek: Dobrovolní hasiči převzali auta od Hasičského záchranného sboru

23.10.2013 18:00

V areálu školicího střediska Hasičského záchranného sboru (HZS) v Tišnově proběhlo ve středu 23. října 2013 za účasti hejtmana Michala Haška předání nepotřebné požární techniky HZS JMK jednotkám sborů dobrovolných hasičů.

Hašek: Dobrovolní hasiči převzali auta od Hasičského záchranného sboru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

 Dobrovolným hasičům zde byly bezúplatně předány do užívání čtyři automobilové cisterny, jedna automobilová plošina a jeden rychlý zásahový automobil, který se využívá u dopravních nehod. „Tato technika velmi pomůže sborům dobrovolných hasičů z Nové Vsi, Hostěrádek-Rešova, Neslovic, Ráječka, Zbýšova a Podivína i nadále plnit jejich funkci, pro kterou byly zřízeny, a tou je ochrana zdraví, životů a majetku nás všech,“ konstatoval hejtman Michal Hašek.

Jihomoravský kraj každoročně významně pomáhá všem složkám integrovaného záchranného systému (IZS) – jen v posledních pěti letech šlo o 180 milionů korun, které kraj poskytl profesionálním i dobrovolným složkám IZS JMK. Pro potřeby dobrovolných hasičů přitom každoročně vyčleňuje finanční částku ve výši 30 miliónů korun, což je nejvíce ze všech krajů republiky. Připravuje se například také návrh memoranda mezi Jihomoravským krajem a dobrovolnými hasiči, které by dále pomohlo jejich financování. Kraj by chtěl na jeho základě pomáhat například se stavebními opravami hasičských zbrojnic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.