Hašek: Hasiči mají v Brně-Líšni novou požární stanici

22.10.2013 16:55

Hejtman Michal Hašek spolu generálním ředitelem Hasičského záchranného sboru ČR Drahoslavem Rybou v pondělí 21. října 2013 společně otevřeli novou požární stanice v Brně-Líšni.

Hašek: Hasiči mají v Brně-Líšni novou požární stanici
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Hasiči mají v Brně-Líšni novou požární stanici

Rekonstrukce původní budovy v Zaoralově ulici přišla na 30 milionů korun, Jihomoravský kraj na opravy přispěl milionem korun. Stanice vznikla ve dvoupodlažní budově, která předtím sloužila jako brněnské pracoviště Státní rostlinolékařské správy a zkušební ústav zemědělské techniky. Hasiči zde našli prostory, jaké v Brně už dlouho hledali. Díky bezúplatnému převodu také získali první stanici v Brně, která je v jejich vlastnictví a nemusí za ni platit nájemné.

Hejtman Michal Hašek zdůraznil skutečnost, že nová stanice umožní přestěhování technické služby z již nevyhovujících prostor na stanici Lidická. Především však mnohonásobně zlepší a zrychlí výjezdy jednotky k samotným zásahům vzhledem k blízkosti obou dálničních spojení D1 a D2. „Velmi dobře si uvědomuji, jak je práce hasičů pro naši společnost důležitá. Proto Jihomoravský kraj významně pomáhá složkám Integrovaného záchranného systému – jen v posledních pěti letech šlo o 180 milionů korun, které kraj poskytl profesionálním i dobrovolným složkám Integrovaného záchranného systému,“ konstatoval Michal Hašek.

Hasiči ze stanoviště v Brně-Líšni vyjíždějí k zásahům nejen v brněnských městských částech Líšeň, Vinohrady, Židenice, Slatina, Tuřany, Holásky a Brněnské Ivanovice. Hasební obvod stanice zahrnuje také obce Podolí, Šlapanice, Kobylnice a Sokolnice. Jednotka z líšeňské stanice podle potřeby zasahuje i v dalších obcích a místech regionu. Vzhledem k velmi dobrému napojení na páteřní komunikace a výhodné strategické poloze stanice je jednotka hasičů ze stanice v Líšni předurčena také k zásahům u nehod na dálnicích D1 a D2. Ze stanice v Lidické ulici se do Líšně přestěhovalo kromě množství mobilní požární techniky také pracoviště chemické služby, které zajišťuje zejména kontroly, revize, údržbu a opravy dýchací techniky, protichemických ochranných oděvů, detekčních přístrojů atp. Velkým přínosem je přestěhování technické služby z již nevyhovujících prostor na stanici Lidická do moderního prostředí rekonstruované stanice.

Novinkou je především centrum pro mytí, zkoušení a sušení požárních hadic, které je v Jihomoravském kraji jedinečné. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…