Hejtman Bubeníček: Ministr financí nabízí snížení podílu krajů na korekci

28.07.2013 20:16

Hejtman Bubeníček se vrací z jednání s ministrem financí Janem Fišerem s nabídkou výrazného snížení částky, kterou by měly kraje Ústecký a Karlovarský zaplatit jako korekci v rámci Regionálního operačního programu Severozápad. Oba kraje by se podělily o částku 900 milionů korun.

Hejtman Bubeníček: Ministr financí nabízí snížení podílu krajů na korekci
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

„Cílem dnešního jednání bylo urychlit dohodu, která by vedla k opětovnému spuštění celého programu a především k uvolnění zadržovaných plateb za již realizované projekty. Ministr nabídnul, že by se kraje podílely na uhrazení korekce požadované Evropskou unií částkou 900 milionů namísto původně vyžadované 2,6 miliardy. Stále také platí nabídka návratné finanční pomoci se splátkováním do roku 2020. Nyní musíme zjistit, jak se k takovému návrhu budou stavět zastupitelské kluby napříč zastupitelstvem,“ řekl hejtman Bubeníček.

Jednání se kromě ministra financí Fišera a hejtmana Bubeníčka zúčastnil také náměstek karlovarského hejtmana Petr Navrátil a ředitelka Úřadu RRRS Jana Havlicová. Další schůzka by se měla uskutečnit příští pátek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

19:05 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu