Hejtman Hašek jednal s lichtenštejnským premiérem Haslerem

11.09.2013 10:57

V úterý 10. září 2013 se ve Valticích uskutečnilo setkání jihomoravského hejtmana Michala Haška a lichtenštejnského premiéra Adriana Haslera.

Hejtman Hašek jednal s lichtenštejnským premiérem Haslerem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Hejtman Hašek spolu s premiérem Haslerem vyzdvihli současné intenzivní rozvíjení vztahů mezi jižní Moravou a Lichtenštejnským knížectvím. Mezi tématy jednání nechyběla problematika hospodářské a kulturní spolupráce nebo školství. „Jednali jsme mimo jiné o výměně studentů, spolupráci na poli vědy, výzkumu a inovací a možnosti jihomoravských společností zapojit se do unikátního projektu kapitálové podpory firem v oblasti vyspělých technologií a inovativního podnikání. Stejně tak jsme hovořili o možnosti investorské mise na jižní Moravu,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Adrian Hasler je předsedou vlády Lichtenštejnského knížectví od března letošního roku. Stojí také v čele ministerstva pro prezidiální záležitosti a ministerstva financí. Setkání se zúčastnila též lichtenštejnská velvyslankyně a princezna z Lichtenštejna Maria-Pia Kothbauer.

Mgr. Denisa Kapitančiková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…