Hejtman Novák: Moravskoslezský kraj získá po rozhodnutí vlády jen 470 milionů korun navíc

10.10.2013 17:11

Moravskoslezský kraj získá po rozhodnutí Vlády České republiky jen 470 milionů korun z evropských fondů navíc. Vláda původně v květnu rozhodla o přesunu prostředků z pomaleji čerpajících programů v Česku. Jednotlivé kraje si měly rozdělit 3,1 miliardy korun z Regionálního operačního programu Severozápad a 0,5 miliardy korun z Operačního programu Technická pomoc. Moravskoslezský kraj měl získat 800 milionů korun.

Hejtman Novák: Moravskoslezský kraj získá po rozhodnutí vlády jen 470 milionů korun navíc
Foto: Daniela Černá
Popisek: Moravskoslezský hejtman Miroslav Novák

Monitorovací výbor Severozápadu ale přesun prostředků neschválil. Kraje tak nezískají nic, pouze Moravskoslezský kraj může jako jediný počítat se 470 miliony korun z Operačního programu Technická pomoc. Celkový objem prostředků Regionálního operačního programu Moravskoslezsko na léta 2007-2013 je po navýšení 20 miliard korun.

„Je to sice méně, než jsme očekávali, ale jako jediný kraj získáme téměř půl miliardy korun. Důvodem přesunu je vládní analýza potřebnosti dodatečných prostředků z evropských fondů v jednotlivých krajích a naše dobré výsledky dosavadního čerpání. Prostředky nyní zapracujeme do programu, abychom je mohli použít na městskou dopravu, rekonstrukce a vybavení škol a sociálních služeb,“ komentuje navýšení programu Miroslav Novák, hejtman Moravskoslezského kraje a předseda Regionální rady Moravskoslezsko.

Regionální rada Moravskoslezsko od roku podpořila přes 800 projektů dopravní infrastruktury, veřejných služeb, rozvoje měst a venkova, cestovního ruchu nebo regenerace brownfields dotací přibližně 17,5 miliard korun. Do roku 2015 má na rozvoj kraje k dispozici celkem přibližně 20 miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-moravskoslezsky.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…