Hejtman Řihák: Expozice Středočeského kraje je zajímavá a pestrá

16.01.2014 19:04

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák se ve čtvrtek 16. ledna zúčastnil zahájení 23. ročníku mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Regiontour 2014 v Brně. Prohlédl si expozici Středočeského kraje a byl i hostem otevření nového stánku města Příbrami.

Hejtman Řihák: Expozice Středočeského kraje je zajímavá a pestrá
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD)

„Středočeský kraj nabízí návštěvníkům celou řadu zajímavých míst. Ať už jsou to muzea, hrady, zámky, přírodní zajímavosti. Expozice našeho kraje je zajímavá a pestrá. Jsem rád, že se na veletrhu současně prezentují i jednotlivá města či regiony, jako například Sedlčansko či Benešovsko. Právě ta rozmanitost a současně i jedinečnost jednotlivých míst patří k největším přednostem středních Čech. Jsme nejlidnatější kraj, rozlohou patříme k největším a na veletrhu v Brně se každý může přesvědčit, že patříme i k nejlepším,“ řekl středočeský hejtman Josef Řihák.

Stánek Středočeského kraje je umístěn v novém pavilonu P vedle Centrály cestovního ruchu – CzechTourism, číslo stánku je P/117. Návštěvníkům nabízí regionální výrobky, propagační materiály, videospoty i zábavný program. Cílem je zvýšit návštěvnost kraje i zájem firem, které by mohly v regionu podnikat. Spolu s hejtmanem Josefem Řihákem se zahájení veletrhu zúčastnili i radní pro oblast kultury Středočeského kraje Zdeněk Štefek, ředitel Krajského úřadu Středočeského kraje Zdeněk Štětina a další zástupci kraje.

„Naši prezentaci v Brně jsme tentokrát nechali především na místních akčních skupinách. Vítám tuto aktivitu, kdy lidé sami přicházejí se svými nápady, aniž by jim někdo určoval přesný scénář. Jsem zvědavý, jaké budou ohlasy na náš stánek. Jsem také rád, že mě pozvali Příbramští a mohl jsem se zúčastnit slavnostního otevření nového stánku města Příbrami, který je opět ve velmi oblíbeném a atraktivním stylu hornické hospůdky,“ doplnil hejtman Josef Řihák.

Ve stánku Středočeského kraje reprezentují náš region i spoluvystavovatelé: město Mníšek pod Brdy, Rakovnicko, o.p.s., Region Pošembeří, Lípa pro venkov, o.s., Brdy–Vltava, o.p.s., Vyhlídky, o.s., Sdružení obcí Kokořínska, Zlatý pruh Polabí, o.p.s., galerie a muzea kraje. Nabízejí keramiku, hračky, textilní výrobky, ochutnávky mělnického a kutnohorského vína, malešovické a nymburské pivo i krajové pochutiny.

Regiontour Brno patří spolu s pražskou výstavou Holiday World mezi největší tuzemské veletrhy cestovního ruchu. Setkávají se zde zástupci státní správy, asociací, krajské samosprávy, podnikatelské sféry a médií. Své stánky mají na těchto veletrzích také Slovenská republika, Maďarsko a Polsko. Veletrh Regiontour 2014 skončí v neděli 19. ledna 2014. Pátek 17. ledna je učen pro odborníky, veřejnost bude mít příležitost výstavu navštívit o víkendu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny