Hejtman Řihák: Není nad to vidět o Vánocích dětský úsměv a rozzářené oči

27.12.2013 22:21

Na Štědrý den rozdával hejtman Řihák vánoční dárky v dětských domovech.

Hejtman Řihák: Není nad to vidět o Vánocích dětský úsměv a rozzářené oči
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD)

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák navštívil na Štědrý den dětské domovy v Berouně a v Unhošti, aby zde dětem předal dárky, o které si napsaly Ježíškovi.

Pokračoval tak ve vánoční nadílce, kterou začal již minulý týden, kdy Ježíška zastoupil v dětských domovech v Kralupech nad Vltavou a v Novém Strašecí. „Ježíšek prý má letos hodně práce, protože děti byly v našem kraji mimořádně hodné, a tak jsem jim v jeho zastoupení letos předal dárky celkem ve čtyřech našich domovech,“ řekl hejtman Josef Řihák.

Po svátečním obědě zamířil středočeský hejtman nejprve do dětského domova v Berouně, který pečuje o děti s kombinovaným postižením. Radost dětem, kromě tradičních dárků jako je autíčko na dálkové ovládání, lego, dětský malířský stojan či tepláková souprava, udělaly také vibrační hračka, hmatová knížka či gymnastický míč. Z celkového počtu 22 dětí zde na Vánoce zůstala většina, tedy 20 dětí. „Velké poděkování patří celému personálu dětského domova, který se o děti výborně stará, přestože jejich práce je mnohdy hodně náročná,“ ocenil hejtman Řihák zaměstnance dětského domova.

Štědrý večer strávil již hejtman Řihák v dětském domově v Unhošti, kde si s dětmi dal také štědrovečerní večeři. „Měli jsme vynikajícího kapra, vepřový řízek a bramborový salát. Na štědrovečerní večeři jsem si spolu s dětmi moc pochutnal, byly však už velmi neposedné, protože se nemohly dočkat, až si rozbalí dárky,“ řekl hejtman Řihák k průběhu svátečního večera. Z celkového počtu 47 dětí zde na Vánoce zůstalo 18 dětí. Ježíškovi si děti napsaly třeba o zimní bundu, boty na florbal, basebalovou mikinu, malířské potřeby či povlečení se Spidermanem. „Měl jsem radost, že se dětem dárky líbily. Není nad to vidět o Vánocích dětský úsměv a rozzářené oči,“ poznamenal hejtman Řihák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…