Hejtman Řihák: Příbramští dokončili to, co jsem zde jako starosta v roce 2010 začal

18.08.2013 21:42

Středočeský hejtman otevřel hřiště, které sám pomáhal budovat.

Hejtman Řihák: Příbramští dokončili to, co jsem zde jako starosta v roce 2010 začal
Foto: Středočeský kraj
Popisek: Středočeský hejtman otevřel hřiště, které sám pomáhal budovat

Hejtman Středočeského kraje Josef Řihák se během své návštěvy v Příbrami ve středu 14. srpna 2013 zúčastnil i slavnostního dokončení nového víceúčelového sportovního hřiště Pod Svatou Horou. Město Příbram na tomto hřišti v rámci realizace 2. etapy projektu s názvem „Revitalizace sportovního areálu Pod Svatou Horou v Příbrami“ nechalo vybudovat nová sportoviště určená především na lehkou atletiku a míčové sporty. „Jsem rád, že Příbramští dokončili to, co jsem zde jako starosta v roce 2010 začal. Tehdy jsme začali přestavovat hřiště Pod Svatou Horou na nový, víceúčelový sportovní areál. Na tomto hřišti již klidně může Příbram pořádat například celostátní atletické soutěže žákovských družstev,“ pochválil nově dokončenou stavbu hejtman Josef Řihák.

Revitalizace sportovního areálu Pod Svatou Horou v Příbrami probíhala ve dvou etapách. V té první zde bylo vybudováno jedno velké hřiště s asfaltovým povrchem. Dětem, studentům a sportovcům začal rovněž sloužit běžecký ovál s umělým povrchem. Na projekt získalo město Příbram dotaci z Regionálního operačního programu (ROP) Střední Čechy ve výši téměř 7 milionů korun. Příspěvek města činil v této etapě téměř 3 miliony korun. Dalších přibližně 10 milionů korun stálo dokončení druhé etapy a kompletní dovybavení hřiště.

Symbolicky proto během středečního slavnostního otevření spolu s hejtmanem Josefem Řihákem a současným starostou Příbrami Pavlem Pikrtem střihal pásku i ředitel Úřadu regionální rady ROP Střední Čechy Tomáš Novotný.

Nové hřiště Pod Svatou Horou bude nyní sloužit pro účely školního vyučování. Sportovat zde budou žáci a studenti ze středních a základních škol v okolí. Po skončení školního vyučování, ve svátek a o víkendech po celý den by hřiště mohla využívat veřejnost. „Již po dokončení první etapy jsme hřiště Pod Svatou Horou otevřeli pro všechny sportumilovné obyvatele Příbrami a sportoviště bylo hojně využíváno. Bohužel jsme se ale setkali také s projevy vandalství,“ připomněl hejtman Josef Řihák období, kdy stál v čele města Příbrami.

Hřiště Pod Svatou Horou bude proto možné navštěvovat i mimo dobu školního vyučování až poté, co zde bude postaven domek pro správce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…