Hejtman Řihák: Příští rok chceme na projekty měst a obcí vyčlenit 850 milionů

06.09.2013 13:18

Hejtman Josef Řihák se zúčastnil 9. ročníku středočeského setkání starostek a starostů a jejich zástupců.

Hejtman Řihák: Příští rok chceme na projekty měst a obcí vyčlenit 850 milionů
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD), senátor a hejtman Středočeského kraje

V Poděbradech se ve čtvrtek 5. září 2013 uskutečnilo IX. setkání starostů Středočeského kraje. V úvodu jednání vystoupil hejtman Středočeského kraje Josef Řihák, který nad akcí převzal záštitu. „Problémy starostů měst a obcí velmi dobře znám. Vím, jaké problémy musíte řešit, neboť jsem vlastně jedním z vás. Do loňského roku, než jsem byl zvolen hejtmanem Středočeského kraje, jsem šest let působil ve funkci starosty Příbrami,“ řekl v úvodu hejtman Josef Řihák.

Setkání se zúčastnily přibližně dvě stovky starostů z celých středních Čech. Větší města na jednání reprezentovaly například starostky, starostové a jejich zástupci z Rakovníka, Mnichova Hradiště, Jílového, Milovic, Úval, Poděbrad, Dobříše a další.

Hejtman Josef Řihák ve své půlhodinové prezentaci hovořil o svých prioritách ve vedení kraje i o aktuálním dění ve středních Čechách. Velkou pozornost věnoval zejména možnostem čerpání peněz z Evropské unie prostřednictvím Regionálního operačního programu Střední Čechy, nápravám škod po letošních povodních, takzvaným kotlíkovým dotacím či spolupráci Středočeského kraje s hlavním městem Prahou. V rámci svého vystoupení poděkoval středočeský hejtman přítomným starostům a starostkám za to, jak dobře zvládli letošní povodně. Rovněž informoval nejvyšší představitele středočeských měst a obcí o tom, že kraj od 1. října 2013 obnovuje možnost čerpání peněz z krajských fondů. „V příštím roce bychom chtěli na projekty měst, obcí a dalších organizací prostřednictvím fondů vyčlenit celkem 850 milionů korun. Půl miliardy korun bychom měli poskytnout z Fondu rozvoje měst a obcí. A v neposlední řadě chceme v příštím roce zahájit takzvanou Akci H, která bude určena na pomoc středočeským dobrovolným hasičům. Celkem bychom měli v roce 2014 na tento zcela nový program vyčlenit 30 milionů korun,“ informoval hejtman Josef Řihák.

Po skončení prezentace hejtman odpověděl na několik dotazů přítomných starostů a starostek, další jednání s představiteli samosprávy pak hejtman vedl samostatně mimo hlavní jednací sál. „Starostky a starostové se zajímali o celou řadu důležitých věcí. Chci, aby se spolupráce kraje s obcemi ještě více prohloubila. Proto budu svolávat podobná setkání se starosty, na která pozvu také úředníky krajského úřadu. Ti starostům přímo odpoví a pomohou jim řešit jejich problémy,“ doplnil hejtman Josef Řihák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…