Hejtman Řihák: Setkání odborníků pro strategické plánování bude přínosem i pro náš region

18.09.2013 6:42

Hlavním městem strategického plánování bude v letošním roce město Středočeského kraje Mnichovo Hradiště.

Hejtman Řihák: Setkání odborníků pro strategické plánování bude přínosem i pro náš region
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD), senátor a hejtman Středočeského kraje

Nedaleko Českého ráje se dne 26.09.2013 uskuteční 10. celostátní konference s mezinárodní účastí " Strategické plány měst, regionů, informační a komunikační technologie, evropské projekty pro rozvoj měst a regionů (SPMIT) 2013".

Odborného fóra se tradičně zúčastní pracovníci státní správy a samosprávy, starostové měst a obcí, členové rad a zastupitelstev krajů, měst a obcí, specialisté, tvůrci a manažeři strategického plánování sídelních útvarů, výrobci a tvůrci informačních a analytických systémů pro města, správci integrovaných městských informačních systémů, pracovníci vysokých škol, vědy a výzkumu, partneři měst ve věci realizace akčních rozvojových projektů. Konference se koná pod záštitou ministrů pro místní rozvoj Ing. Kamila Jankovkého a Mgr. Františka Lukla, MPA , hejtmana Středočeského kraje MVDr. Josefa Řiháka a starosty Mnichova Hradiště Ing. Arnošta Vajzra.

Hlavním cílem konference SPMIT 2013 je pomoci starostům obcí, vedoucím pracovníkům odborů statní správy a samosprávy, tvůrcům a uživatelům informačních systémů měst a obcí v oblasti strategického plánování. Dále: získaní zkušeností při přípravě a realizaci strategických plánů, seznámení s dosaženými výsledky při využití strategických plánů, výměna zkušeností mezi zúčastněnými subjekty strategického plánování, seznámení s připravovanými kroky na úrovni úřadu vlády a ministerstva, vzdělávání v oblasti strategického plánování. Dále bude věnována pozornost Integrovaným programům rozvoje měst, Regionálním operačním programům a jiným. "Velmi si vážíme skutečnosti, že tak významná konference se koná v našem kraji. Očekávám, že setkání odborníků z oboru strategického plánování bude přínosem i pro náš region. Ve Středočeském kraji se potýkáme s celou řadou problémů, které je třeba kvalitně řešit. Máme například problémy v řešení životně důležitých liniových dopravních staveb, nebo při strategickém plánování rozvoje menších sídel," řekl hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

Na přípravě se podílí: Středočeský kraj, město Mnichovo Hradiště a Evropské centrum pro architekturu, informační a komunikační technologie - EAA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

20:07 Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

Premiér Petr Fiala se s ministrem zahraničních věcí Janem Lipavským a ministrem kultury Martinem Bax…