Hejtman Zimola: Poděkování hasičům za práci při povodních

26.08.2013 18:55

Za obětavé nasazení během červnových povodní poděkoval hejtman Jiří Zimola 11 vybraným dobrovolným hasičům.

Hejtman Zimola: Poděkování hasičům za práci při povodních
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

Slavnostní akt se odehrál ve čtvrtek 22. srpna 2013 u příležitosti dvanáctého setkání Zasloužilých hasičů Jihočeského kraje v Purkarci na Českobudějovicku. Společně s ním se ceremoniálu zúčastnili i ředitel Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Lubomír Bureš a starosta Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska na jihu Čech Václav Žižka.

„Během záplav, které před dvěma měsíci zasáhly náš kraj, jsme se opět mohli přesvědčit o tom, že nebýt práce dobrovolných hasičů, tak bychom tuto situaci nezvládli," zdůraznil Zimola. „Poděkování za vaši obětavost proto patří nejen této jedenáctce, ale všem vašim členům v kraji i celé České republice," dodal.

Hejtman zároveň pochválil dobrovolné hasiče i za další jejich činnosti, zejména spolkový život. „Váš sbor je pro všechny, a doufám, že to tak ještě dlouho bude, synonymem pro jednoho z nejvýraznějších nositelů spolkového života v obcích, do kterého se pravidelně zapojují prakticky všechny věkové kategorie," upřesnil.

Jedenáctka dobrovolných hasičů, byla vybrána na základě telefonátů a mailů ostatních členů sboru i dalších lidí, kteří na jejich obětavost při povodni upozornili. „Těší mě, že jsme jim mohli poděkovat právě u příležitosti setkání jejich starších kolegů, kteří na ně mohou být právem hrdi," uzavřel Zimola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…