Hemerle (Svobodní): Svobodní nejsou radikální, jsou pokorní

23.10.2013 9:37

Často čtu i slýchám, že Svobodní nemají vůbec špatný program, ale jsou příliš radikální. Není zajímavé, že strana, která hájí svobodu člověka a prosazuje nižší daně je považována za radikální?

Hemerle (Svobodní): Svobodní nejsou radikální, jsou pokorní
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Skutečně je program, který žádá rovný přístup a ochranu osobních svobod občanů před zásahy státní moci, radikální? Nebo je snad v pořádku, aby byly, za peníze nás všech, podporovány vybrané skupiny obyvatel?  Jsou opravdu programy jiných stran, hlásajících podporu mladým (na úkor starších) či rodinám s dětmi (na úkor bezdětných) v pořádku? Je snad hledání zaměstnání mladého uchazeče po ukončení školy mnohem důležitější než když práci hledá táta od rodiny či matka samoživitelka? Je snad zaměstnanec více než živnostník, nebo je živnostník parazit?

Je snaha Svobodných o zavedení lidového veta, kterým by mohli občané politikům zamezit přijmout špatné zákony, radikálním činem? Nejsou právě tyto zákony, které politici schvalují na několik let či desítek let dopředu, důvodem tak hluboké nespokojenosti? Nebo je snad zákon na podporu fotovoltaiky na dvacet let v pořádku a v souladu s přáním voličů?

Možná někomu připadá radikální návrh na zrušení daně z převodu nemovitosti. Zřejmě má někdo uvnitř pocit, že zaplatit ze své mzdy daň zdravotní, sociální a z příjmu, poté zakoupit nemovitost, zaplatit DPH a každý rok pak daň z nemovitosti, není dostačující. Bude tedy v případě prodeje namístě odvést daň z převodu nemovitosti. Určitě je tedy nový nápad, aby se daň nazývala „daní z nabytí nemovitosti“ a platil ji prodávající, nejen chytákem do křížovek, ale rozumným počinem našich zákonodárců.

Třeba někomu připadá, náš návrh na sjednocení a snížení DPH na 15% příliš odvážný.  Pokud jsou dnes sazby 21 a 15% pak nerozumím tomu, jak extremistické muselo být DPH v nedávné době, kdy sazby byly 20 a 5 %.

Zřejmě nejradikálnější bude náš požadavek na vypsání referenda o setrvání v EU. No řekněte, není to znakem radikalismu, ponechat lidem svobodnou možnost si vybrat? Přitom má EU a její systém socialistického přerozdělování, rozbujelé byrokracie, omezení a regulací, tak skvělý dopad na její státy o obyvatele. Řecko, Itálie, Španělsko, Portugalsko, Irsko, Slovinsko, Kypr doslova rozkvétají. Nejlepším řešením je totiž vzít naše peníze, poslat je do Bruselu a nechat tamní úředníky rozhodnout, kde bude nejlépe je u nás použít. My jsme tady banda hlupáků, a ještě bychom je někde utratili za nějaký nesmysl. Vždyť kolik máme dnes, za naše peníze, krásných cyklostezek a před nimi ceduli, že nám to zaplatila EU.

Zcela nepochybně bude na hraně zákona i náš požadavek, aby lidé neplatili poplatky OSA za prázdná datová média. Kdo to kdy slyšel, taková drzost!

Samozřejmě, je správné, pokud si koupíte paměťovou kartu do svého foťáčku pěkně odvést poplatek. I každoroční výměna autolékárniček bude v pořádku, alespoň se každý motorista seznámí s úložnými prostory svého vozu.

A co myslíte, že Svobodní chtějí udělat se státem vytvořenými tabulkami na odměny advokátů a exekutorů? Ti radikálové je chtějí zrušit a chtějí dlužníkovi ponechat možnost si exekutora vybrat! Také se jim nelíbí 2% poplatky za dědické řízení u notáře. Vždyť stát by měl mít možnost okrást i mrtvé, určitě si ta procenta z majetku zaslouží, přeci bychom neplatili notáře za úkon, že?

Přátelé, Svobodní nejsou radikální, naopak, jsme pokorní. Lišíme se od jiných stran a politiků v tom, že pokorně přiznáváme, že nedokážeme zjistit, co je pro každého z vás nejlepší. Jsme přesvědčeni, že to víte vy sami a stát by vám měl ponechat možnost výběru. Neměl by vám brát tolik peněz a pak vám je vracet tam, kde je nepotřebujete nebo nechcete. Měl by vám je ponechat a vy s nimi naložíte vždy pro vás nejlépe. Stát by vás měl chránit a ne pod záminkou dobra špehovat a buzerovat.

Věřte nám, chceme, aby se nám tady žilo lépe a svobodněji a vám to přejeme také. I tím se od mnoha svých politických konkurentů lišíme. Chceme moc politiků omezit a ne ji posílit!  Pokud si po přečtení toho článku myslíte, že náš program je řešením, přijďte nás, prosím, podpořit o nadcházejících volbách a pošlete nás do sněmovny. Náš hlas je tam nesmírně potřeba

reklama

autor: Svobodni.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.