Hemerle (Svobodní): Vzhůru k socialistickým zítřkům, kupředu levá!

12.09.2013 18:45

Když mne včera večer zasáhla aktuální dávka informací na veřejnoprávní ČT24, pojal jsem podezření, že někde opět došlo k „výstřelu z Aurory“. Opakovaně, pokolikáté už, se kormidlo otočilo o několik stupňů vlevo, a my míříme hlouběji do socialismu.

Hemerle (Svobodní): Vzhůru k socialistickým zítřkům, kupředu levá!
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Stejně jako mnoho dalších obyvatel, kteří sledují události na naší politické scéně, jsem očekával vystoupení předsednictva ODS ke startu jejich volební kampaně. Ještě, že vlastním barevnou TV, jinak bych se totiž ocitl na ideové konferenci ČSSD. Předseda „jediné autentické pravicové strany“ mi z přídě modrého Titaniku představil volební hesla. Na tiskové konferenci Strany svobodných občanů jsem řekl, že ODS se nazývá pravicí, uplatňuje však ve své politice výrazně levicové prvky. Myslím, že včerejší vystoupení tento fakt naprosto potvrdilo.

Ano ODS se nazývá jedinou autentickou pravicovou stranou, nicméně realizuje levicovou politiku přerozdělování, regulací a zvyšování daní. Selektuje obyvatele stejně, jako to dělá ČSSD, na skupiny hodné či nehodné podpory. A protože jistě ve svých řadách má členy, kteří chtějí hájit pravicové ideály navzdory snahám vedení, dochází v této straně k její pozvolné destrukci. Otázkou je, zda při současném systému sponzor – kmotr- státní zakázka –kandidátka – stranická pokladna- volby, je vůbec změna možná. A tak, kdysi nejsilnější pravicová strana, pomalu vyklízí politickou scénu a ponechává zmatené opuštěné voliče a příznivce napospas lovcům z ANO, Hlavu vzhůru, TOP09 a dalších ideově neukotvených hnutí na jedno použití. A je svým rozpadem nepochybně spoluodpovědná za růst volebních preferencí levice.

S jistou mírou znechucení, jsem změnil kanál. No, to jsem si tedy polepšil, to vám řeknu. Ocitl jsem se uprostřed projevu předsedy Evropské komise pana Barrosa. Ten, zřejmě inspirován ve Spojených Státech, přednášel projev o stavu EU. Očekávané plácání po zádech, neuvěřitelné žvanění o tom jak EU za pomoci 700 miliard EUR zatočila s krizí, socialistické tlaky na větší integraci a federalizaci Evropy, prostě nic nového. Nicméně v rámci této přednášky z marxismu leninismu zaznělo z úst jednoho z nejvyšších představitelů EU něco, co bychom si měli navždy zapamatovat. A byla to tato věta:

„…..naše individuální zájmy musí ustoupit zájmům společnosti“.

Nepřipomíná vám to něco? Co takhle vznik kolchozů v bývalém SSSR? Ano, soudruh Barroso se odkopal a odkryl celý zrůdný princip EU založený na centrálním řízení a potlačení individuálních potřeb jednotlivých států a jejich obyvatel. Na místo vzniku prostoru k svobodné existenci, životu a podnikání, se ocitáme v prostoru  experimentu pomatených sociálních inženýrů, kteří by své vize v demokraticky řízených státech neměli šanci uplatnit, protože hned v následujících volbách by neuspěli. Ptejme se tedy, k jakým volbám máme vyrazit, abychom lidem jako je Barroso, nepotvrdili mandát. Obávám se, že takové volby neexistují. Ptáme-li se stejně, tedy co máme udělat, abychom změnili podobu EU, odpověď bude velmi podobná.

Myslel jsem si, že v roce 1989, jsem v socialismu žít přestal, netušil jsem, že se do něj během pár let opět začnu vracet. Prosím všechny, kterým není osud jejich a jejich dětí lhostejný, podpořte petici Strany svobodných občanů o vypsání referenda o vystoupení z EU. Po včerejším vystoupení pana Barrosa je mi jasné, že pokud není za pět minut dvanáct, tak je již možná pět po dvanácté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …