Hnutí Změna vrátila sponzorský dar kvůli možné korupci

17.09.2013 20:56

Změna s okamžitou platností vrací sponzorský dar, který by mohl být spojován s možným korupčním jednáním. Důvodem je především neslučitelnost s programovými postoji a zásadami.

Hnutí Změna vrátila sponzorský dar kvůli možné korupci
Foto: Hans Štembera
Popisek: peníze, ilustrační foto

Změna se jasně vymezuje vůči jakémukoliv korupčnímu jednání, což jsme jednoznačně prokázali jak naší prací na úrovni obcí, tak na krajské úrovni. Nedávno se však i v rámci práce Změny objevilo něco, co lze pravděpodobně korupčním jednáním nazvat. Podle našich informací souvisí s hledáním nového sídla Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje.

Pokud ke korupčnímu jednání skutečně došlo, nedopustil se jej žádný z členů Změny, nicméně je to neslučitelné s našimi principy. Podle toho, co víme, se vše mělo odehrát mezi jedním sponzorem Změny a volebním lídrem libereckých komunistů a zároveň ředitelem Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. ¨

Vzhledem k našemu pevnému postoji proto oznamujeme, že jsme včera vrátili z našeho transparentního účtu sponzorský dar, který jsme dostali od člověka, který může být do tohoto jednání zapojen.

Vše nyní vyšetřuje Policie ČR, a proto k tomu nemůžeme podat konkrétnější informace. Můžeme jen říci, že podle všech dostupných informací se mohlo jednat i o provokaci s cílem poškodit Změnu v současné předvolební kampani.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hnutí Změna

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi