Hnyková (Úsvit): Nabízím spolupráci Rekonstrukci státu

24.09.2013 10:10

Tiskem prolétla informace, že skupina firem a neziskových organizací spojila své síly a pod názvem Rekonstrukce státu se snaží prosadit zákony, které mají za cíl vymýtit korupci cestou přesvědčování jednotlivých poslanců napříč politickým spektrem, aby hlasovali pro tyto zákony.

Hnyková (Úsvit): Nabízím spolupráci Rekonstrukci státu
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Jejich záměr byl částečně přerušen rozpuštěním sněmovny a vypsáním předčasných voleb. Proto se nyní zaměřili na nejvýše postavené krajské kandidáty jednotlivých stran a politických uskupení ve snaze přimět je, aby svým podpisem stvrdili snahu podílet se na tvorbě a prosazení protikorupčních zákonů, pokud se dostanou do parlamentu.

Počínání Rekonstrukce státu považuji za velmi prospěšné a ráda bych s nimi v budoucnu spolupracovala, pakliže bych byla zvolena do poslanecké sněmovny. Mrzí mě, že jejich úsilí směřuje, i přes výroky o oslovení celého politického spektra, pouze k velkým stranám a neosloví politická uskupení, která mají podporu těchto zákonů přímo ve svém programu.

Za mě osobně mohu říci, že budu velmi ráda spolupracovat na prosazení zákonů, které přinesou transparentnější a rovnoprávnější prostředí. Jmenovitě zákon o veřejných zakázkách, zákon o financování politických stran a dalších, které omezí moc politiků a dají občanům do rukou víc možností, jak se zapojit do řízení státu.

Jana Hnyková – lídr Hnutí Úsvit v Libereckém kraji

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Hnyková - profil

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): A opět se to nešafne...

16:21 Havlíček (ANO): A opět se to nešafne...

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu