Holík (Úsvit): S HDP musí růst i mzdy

20.09.2013 8:21

Podle průzkumu v MF Dnes roste HDP ve Zlínském kraji, kde jsem volebním lídrem hnutí Úsvit, ale platy stagnují, nebo dokonce klesají. Každý správný hospodář si hlídá příjmy a výdaje. Pokud ale roste výroba, měly by růst i platy.

Holík (Úsvit): S HDP musí růst i mzdy
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Vztah HDP a mezd má ale být v rozumné závislosti. Růst mezd musí být vždy pomalejší. Vzniklý rozdíl pak umožní investovat do modernizace výroby. Zmrazení mezd sice umožní rychlejší modernizaci, ale sníží koupěschopnost obyvatel, protože při trvalém růstu cen si za stejnou mzdu koupí méně a méně. K čemu společnost potřebuje přebytek zboží či služeb, když nejsou zákazníci.

Firma Barum Continental je světlá výjimka, ale těchto 2000 zaměstnanců s průměrným platem 30.000 Kč je jen zlomek kupujících. Bohužel je v kraji velmi mnoho lidí, kteří pracují za 12.000 Kč. Tito se pak rozhodují, zda si koupí nové boty, nebo pár rohlíků a litr mléka navíc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.