Horák (LEV21): Česká televize neplní veřejnou službu

16.10.2013 20:50

Veřejnoprávní (!) Česká televize se opět i letos významně „zaslouží“ o výsledky sněmovních voleb. Bohužel ani letos totiž nesplnila svou veřejnou službu.

Horák (LEV21): Česká televize neplní veřejnou službu
Foto: NS - LEV 21
Popisek: Stínový ministr spravedlnosti NS - LEV 21 Karel Horák

Politolog Tomáš Lebeda, jehož názory mi téměř stoprocentně konvenují, pro dnešní Právo na margo šancí neparlamentních stran uvedl, že „mají nyní naději se do Sněmovny probojovat. Jejich šance se opírá o to, že společnost nemá důvěru k etablovaným stranám a hledá alternativu. Česká společnost vnímá, když je něco nové, tak to přináší i kvalitu.“ Zlatá slova, říkám si, ještě by to chtělo docílit toho, aby ony alternativy voliči měli šanci vůbec poznat.

LEV 21 - národní socialisté byla v uplynulém volebním období sice parlamentní stranou, byť jen o dvou poslancích, nicméně všichni se k nám chovali, jako bychom ani neexistovali - médii počínaje a prezidentem republiky konče. Všichni samozřejmě s průhledným a čitelným záměrem, jak nám tu šanci nedat. Ten strach z nás musí být opravdu velký. Bububu! Svou stranu počítám proto mezi strany alternativní.

Klobouk dolů před Českým rozhlasem. Ten veřejnou službu správně pochopil a dal prostor ve svých krajských vysíláních všem stranám, které zde kandidují, i když jim mohl samozřejmě poskytnout prostor ještě větší.

Česká televize ale opět použila metodu selektivní. Na základě jakýchsi průzkumů, o jejichž objektivitě a tím pádem i relevanci mám nejednu pochybnost, zve na „krajské“ debaty v hlavním vysílacím čase jen strany, které v průzkumech „uspěly“. A to je špatně. Žádná kritéria výběru, tím méně „cinknutý“ průzkum! Šanci musí dostat všechny strany, neboť pak je zaručena jejich svobodná soutěž. Česká televize tak jedná v jasném rozporu s pravidly takové soutěže. Ne každá strana kandiduje ve všech krajích, pokud je pak stran více a do schématu, resp. rozměru pořadu se všechny nevejdou, může Česká televize na obrazovky uvést přece debat několik! Pak by třeba los určil, kteří zástupci konkrétních stran se v té které debatě utkají.

Takto Česká televize vytváří dojem, že kromě etablovaných stran nikdo další neexistuje. O vyváženosti tak nelze vůbec mluvit. Paradoxně se na televizní obrazovce objevují stále titíž lidé, kteří už jen svou přítomností dokáží podráždit nejeden divákův žaludek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.