Horák (LEV21): Pouťový Babiš

07.09.2013 13:25

Procházel jsem náhodou v pátek 6. září dopoledne pražským Senovážným náměstím, když vtom jsem zaslechl z mikrofonu cosi jako „českoslovenštinu“. Očekával jsem, že na náměstí nemluví nikdo jiný než major Terazky z Černých baronů. Bohužel, nebyl to on, byl to Andrej Babiš na mítinku svého hnutí. Škoda, Terazky by byl jistě zábavnější a pochybuji, že by se snížil k takovým podpásovkám jako Babiš.

Horák (LEV21): Pouťový Babiš
Foto: NS - LEV 21
Popisek: Stínový ministr spravedlnosti NS - LEV 21 Karel Horák

Než jsem kolem něj prošel, stačil jsem zaznamenat, že zmínil i stranu LEV 21 mezi těmi stranami, kam „nalezli kmotři“. Tady ale sranda končí, pane Babiši.

Andrej Babiš uzavřel s Tomio Okamurou jakýsi pakt o neútočení, jehož smyslem je nebrat si v kampani „do úst“ politického soupeře v negativním slova smyslu. S námi takový pakt  sice neuzavřel, ale to ho neopravňuje k tomu, aby lhal.

Spíše bych očekával zvláště od nového politického subjektu, že bude vést svou volební kampaň férově, čestně a hlavně jinak než jiné strany v nedávné minulosti, od nichž se tak ostentativně distancuje. Vést negativní kampaň totiž zároveň znamená prozradit bezděky, že na nic jiného intelektuálně nemám, že nemám o čem mluvit, že zkrátka nemám potenciál oslovit voliče ničím jiným, než pliváním po druhých.

Zvykli jsme si asi až příliš, že agresivní slovník je tím pravým předvolebním tahákem. A to je špatně. Nemusím samozřejmě nejen na mítincích na svých soupeřích nechat „nit suchou“, ale musím si zachovat alespoň elementární slušnost a důstojnost. Do ní ubohé pomluvy jistě nepatří.

A tak Vás, vážený pane Babiši, veřejně vyzývám, abyste v naší straně LEV 21 nejpozději do konce září 2013 odhalil a konkrétními důkazy usvědčil alespoň jednoho kmotra, který k nám „nalezl“. Podaří-li se Vám to, zavazuji se zaplatit Vám rychlokurs českého jazyka u učitele, k němuž mám důvěru, že to zvládne. Nepodaří-li se Vám to, budete u mne navždy zapsán jen jako pouťový kecal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …